Annonce
Danmark

Riskærs Fredagsbar

Klaus Riskær Pedersen er erhvervsmand, debattør og partiformand for Borgerlisten. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Her i første udgave af Riskærs Fredagsbar har Klaus Riskær Pedersen mikset en cocktail med fem aktuelle ingredienser. Skål!

Skattebetalt tandlæge

53.512 medborgere har indsendt et borgerforslag med det formål at sikre skattefinansieret tandlægebesøg. Men vi skal nok ikke glæde os for tidligt.

Kun lidt over halvdelen af landets tandlægeklinikker har et såkaldt ydernummer og er dermed villige til at behandle patienter til de satser, som det offentlige tilbyder.

Så problemet er ikke alene, om staten vil betale, men i lige så høj grad hvad man vil betale.

Krisehjælp til misbrugsofre

Den nuværende regerings evne til at gøre enkle ting ufatteligt kompliceret fornægter sig ikke.

Sundhedsminister Astrid Krag har senest lanceret et forslag, der skal sikre misbrugsramte kvinder skatteyderbetalt psykologhjælp, men tilbuddet dækker tilsyneladende ikke misbrugsramte mænd. Logikken skulle ifølge ministeren være, at der er flere kvinder, der er misbrugsramte, så derfor er behovet større.

Vi er andre, der nok vil mene, at det vel ikke gør de misbrugsramte mænds behov mindre af den grund.

Forhøjet dagpengesats

Socialdemokraternes aktuelle popularitet skal straks veksles til skatteyderbetalte underfundigheder.

"Glad og stolt" meddelte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard forleden, at man nu er politisk enige om at betale arbejdsløse en forhøjet dagpengesats på 110 procent for "at gå i gang med en faglært uddannelse". Tilsyneladende skal man blot "gå i gang" for at få højere dagpenge, men altså ikke gennemføre noget.

Det virker svært forståeligt, at hjælp til selvhjælp skal honoreres med yderligere betaling og tilskud fra skatteyderne.

Instrukskommissionen

En hændervridende Søren Pind kom pludselig i tanke om at han vistnok i sin tid havde sendt en sms eller - vistnok - havde haft en kort telefonsamtale med statsministeren, og dermed mente at have godtgjort, at han som justitsminister havde advaret statsministeren mod Støjbergs muligt ulovlige forvaltning.

Søren Pinds evne til selviscenesættelse er legendarisk, og ligeledes hans evne til på uforklarlig vis, at skabe det indtryk, at han er den naturlige repræsentant for den højeste moralske autoritet her i landet.

Det er naturligvis blændværk, og selvfølgelig kan en justitsminister ikke fralægge sig ansvaret ved at henvise til private småsamtaler med regeringschefen. Pinds forklaring gør det nu klart, at han trods bedre vidende - som justitsminister - valgte ikke at oversende en indberetning til Statsministeriets departement, og dermed har Søren Pind et politisk medvirken-ansvar gennem valgt passivitet.

Granskning af nedlukning


Annonce
Annonce
Annonce