Annonce
Horsens

Ringvejsplaner vedtaget i udvalg: Bøghsgade holdes åben som eneste sidevej

Politikerne i plan- og miljøudvalget har besluttet at sende den endelige plan for Langmarksvej som nordlig ringvej i offentlig høring. Ifølge planen bliver Bøghsgade - trods beboernes protester - holdt åben som den eneste sydlige sidevej ud mod Langmarksvej. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Politikerne i plan- og miljøudvalget har vedtaget at sende planerne om at gøre Langmarksvej til ringvej i endelig høring. Beboere fra Bøghsgade fik ikke noget ud af deres protester.

Horsens: Når Langmarksvej skal opgraderes til nordlig ringvej rundt om Horsens, bliver Bøghsgade holdt åben som den eneste af sidevejene på den sydlige side af den nye ringvej.

Det har politikerne i kommunens plan- og miljøudvalg besluttet på udvalgsmødet tirsdag, og planerne bliver nu sendt i høring.

Utilfredse beboere på Bøghsgade har ellers forsøgt at forhindre, at deres gade som den eneste skal holdes åben og dermed tage - forventet - en del ekstra trafik og dertil bruges som ambulancevej. Beboerne har foreslået flere forskellige løsninger, som de mener vil afhjælpe de store gener, de mener, ringvejsprojektet vil udsætte dem for.

Og beboernes bekymringer er blevet hørt, selvom beslutningen ikke bliver ændret, understreger udvalgsformand Martin Ravn (V).

- Vi har lyttet til de bekymrede beboere på Bøghsgade, og vi har bedt forvaltningen regne forskellige scenarier igennem igen - bl.a. hvordan det ville se ud, hvis vi valgte at holde Frydsvej åben. Vi har også kigget på en løsning med at lukke en del af Bøghsgade, men vi må konstatere, at den bedste løsning er den, der nu er vedtaget - nemlig at vi lukker alle sideveje på sydsiden af Langmarksvej undtagen Bøghsgade, siger Martin Ravn.

Annonce

Vi bliver nødt til at sige, at der altid vil være mennesker, der er utilfredse, når vi tager den her slags beslutninger. Men sådan vil det være i en proces. Konsekvensen af at gøre det bedre for mange er desværre, at nogle bliver ramt, og i det her tilfælde er det beboerne på Bøghsgade.

Martin Ravn (V), formand plan- og miljøudvalget

Den nordlige ringvej

Allan Lyng Hansen, afdelingschef i affald og trafik ved Horsens Kommune, præsenterede 27. november forvaltningens bud på en nordlig ringvejsløsning på Langmarksvej.Det skete på et borgermøde i Insero Atrium med flere end 300 beboere fra nærområdet som deltagere.

Ringvejen indbefatter lukning af 16 veje op mod Langmarksvej. Bøghsgade er tænkt som eneste gennemkørselsvej til Sundvej. Ringvejen skal blandt andet dæmpe trafikken igennem midtbyen - særligt Nørregade - markant.

Siden mødet i Atrium har der været en forhøringsfase, som har resulteret i 52 forhøringssvar til kommunen. De er nu blevet gennemgået af forvaltningen, og politikerne i plan- og miljøudvalget har besluttet at sende en plan for projektet, der er en de af Trafik 2030, i høring.

Senere på foråret er det planen, at ringvejs-projektet skal endelig vedtages i byrådet.

Ringvejsprojektet er efter de foreløbige planer færdigt i 2022.

Der er i alt afsat 45 millioner kroner til projektet.

Beboere inviteres til møde

Beslutningen om, hvordan trafikken skal forløbe omkring den nordlige ringvej, skulle have været taget på det det seneste udvalgsmøde i februar. Men dengang valgte politikerne at sende planerne tilbage til forvaltningen for at få dem regnet igennem en ekstra gang. I forbindelse med en for-høring om projektet før jul kom der 52 høringssvar til politikerne med bemærkninger, indsigelser og ideer til projektet. Og de forslag skulle regnes grundigt igennem, mente politikerne, som altså udskød sagen til marts-mødet.

- Det har ligget os meget på sinde at undersøge alle muligheder, så vi kunne træffe en beslutning på et ordentligt grundlag. Det mener vi, at vi kan nu, siger Martin Ravn.

Han er klar over, at beboerne i Bøghsgade formentlig vil være skuffede over, at der - trods indsigelser og en ihærdig indsats fra deres side - ikke bliver ændret noget for deres vedkommende.

- Vi bliver nødt til at sige, at der altid vil være mennesker, der er utilfredse, når vi tager den her slags beslutninger. Men sådan vil det være i en proces. Konsekvensen af at gøre det bedre for mange er desværre, at nogle bliver ramt, og i det her tilfælde er det beboerne på Bøghsgade, siger Martin Ravn, som understreger, at beboerne i Bøghsgade nu skal inddrages, for at kommunen kan finde de trafikdæmpende foranstaltninger, der giver mest mening i gaden.

Udvalgsformanden oplyser, at en arbejdsgruppe af beboere i Bøghsgade er blevet inviteret til et møde med kommunen i begyndelsen af april for at diskutere, hvad der skal ske på gaden.

- Og herefter vil vi samle op på, om der er behov for et egentligt borgermøde, siger Martin Ravn, som understreger, at der skal laves fartdæmpning på Bøghsgade.

- Men det skal samtidig også være muligt for ambulancer at komme igennem gaden, når den er ambulancevej, så vi skal have kigget på, hvordan det kan kombineres, siger han.

Undersøger mulighed for tunnel

Kun på et enkelt punkt afveg politikerne i udvalget fra den indstilling, som forvaltningen er kommet med efter at have gennemgået de mange høringssvar om ringvejen.

Det handler om Otte Ruds Vej, som ifølge forvaltningens indstilling skal lukkes ud mod Egebjergvej.

- Men vi vælger at gøre den lukning midlertidig i første omgang. Der er nemlig kommet flere høringssvar på, at det kan være et problem for beboerne at komme ud fra området om vinteren, når det er glat, hvis man ikke kan køre ud på Egebjergvej. Derfor vil vi undersøge, om der er et problem, før vi eventuelt gør lukningen permanent, siger Martin Ravn.

I høringssvarene er der også kommet flere forslag til politikerne om at se på, om der er mulighed for at lave en forgængertunnel ved Forum Horsens ud over den, der allerede tidligere har været foreslået ved Bakkesvinget.

- Det er ikke med i budgettet for opgraderingen, men vi skal undersøge, om der er økonomisk mulighed for, at det bliver en del af projektet fremadrettet, siger Martin Ravn.

I alt er der afsat 45 millioner kroner til opgraderingen af Langmarksvej, som er en del af Trafik 2030-planen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Evakuerede beboere kommer ikke hjem i nat: Ring, hvis I behøver hotelværelse

Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens

Se de mange billeder: Mange Horsens-borgere evakueret på grund af frygt for digebrud

AC Horsens For abonnenter

Derfor jubler to AC-spillere over aflysningen i Farum, men sportsligt kan det blive dyrt for AC Horsens

112

Efter voldsom vandstigning: Politiet har evakueret boligblokke og haveforening i Horsens

Annonce