Annonce
Sport

Rindom smed VM-medajlen væk i sidste sejlads

Anne-Marie Rindom mistede i sidste sejlads i guldfeltet muligheden for at kæmpe om VM-guldet. Foto: Henning Bagger, Scanpix

Horsens-sejleren får brug for et mindre mirakel, hvis fjerdepladsen skal veksles til en podieplads i det afsluttende medalrace.

Aarhus: Horsens-sejleren Anne-Marie Rindom har gennem hele VM været godt placeret i kampen om medaljerne i laser radial, men i den sidste sejlads i guldfeltet gik det galt.

Anne-Marie Rindom sluttede som nummer 33, og da de øvrige konkurrenter i topstriden alle fik gode placeringer ud af den sidste sejlads, betød det reelt, at hun sejlede sig ud af medaljekampen.

Horsens-sejleren er stadig på en samlet fjerdeplads inden det afsluttende medalrace for de 10 bedste både, men der er 12 point op til tredjepladsen, så selv om der gives dobbelte point skal der ske et mindre mirakel i det afsluttende medalrace.

Trods skuffelsen lykkedes det for Anne-Marie Rindom at sikre Danmark en nationsplads i laser radial ved OL i 2020, og så må hun trøste sig med, at hun allerede en gang tidligere i karrieren har prøvet at stå øverst på skamlen til et VM, da hun vandt i 2015.

I 49er FX skulle Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby forsøge at snige sig med i medalrace med gode placeringer i de tre sidste sejladser. Det så godt ud, da duoen åbnede med en 6. plads, men den efterfølgende sejlads sluttede parret som nummer 27. Den sidste sejlads kastede en 8. plads af sig, men 27. pladsen blev dyr. Horsens-duoen manglede 20 point i at slutte i top 10. Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby slutter derfor VM på en samlet 16. plads. De kan ligesom Anne-Marie Rindom glæde sig over, at Danmark har sikret sig en nationsplads i klassen.Oven på VM skal Dansk Sejlunion og sejlerne nu til at fastlægge det udtagelsesforløb, der venter frem mod OL i Tokyo, så de endelige deltagere til OL om to år kan blive udpeget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce