Annonce
Sejlsport

Anne-Marie Rindom nomineret til stor pris

Anne-Marie Rindom har været suveræn i laser radial-klassen i 2019, og det udløser en nominering til titlen som verdens bedste kvindelige sejler. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Horsens-sejler kan blive den første dansker, der bliver kåret til "Verdens bedste kvindelige sejler".

Horsens: Anne-Marie Rindom har været i en klasse for sig i laser radial-båden i denne sæson. Ud over at snuppe VM-titlen og EM-titlen vandt hun også to af de store World Cup-stævner. Og dertil kommer podieplaceringer i de øvrige stævner. Det blev senest til en andenplads ved World Cup-stævnet i Japan i det farvand, hvor OL-medaljerne skal fordeles næste år.

Med den sæson, som Horsens-sejleren har haft i 2019, hører hun til blandt storfavoritterne, når der skal kæmpes om OL-guldet. Det er den eneste medalje, som Anne-Marie Rindom mangler at vinde.

Den flotte præstation er ikke gået ubemærket hen, og hun er derfor sammen med to andre sejlere blevet nomineret til titlen som verdens bedste kvindelige sejler i 2019 på tværs af alle bådtyper og klasser.

Et internationalt panels indstilling vægter 50 procent, mens de sidste 50 procent bliver afgjort via en åben afstemning.

Ingen danskere har vundet prisen i de seneste 25 år.

På trods af de flotte resultater er Anne-Marie Rindom endnu ikke sikker på at komme med til OL. Hun skal først vinde den interne danske udtagelse. Det bliver næppe et problem, men sådan er reglerne, og hun rejser derfor sidst på måneden til New Zealand for være med i den første af to OL-udtagelses-stævner, når der sejles VM ud for Auckland fra den 29. november til den 8. december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce