Annonce
Odder

Rimelig udligning – tak

Den nuværende byrådsgruppe fra Venstre plus Lone Riis, der netop er trådt ud af byrådet. Fra venstre ses Finn Thranum, Ole Lyngby Pedersen, Lone Riis, Uffe Jensen, Torben Sørensen, Hans Hammann og Jan Gade. Forrest på cyklen sidder Lene Midtgaard. Privatfoto
Borgmester Uffe Jensen langede ud mod regeringens forslag til udligning mellem kommunerne, da partiet holdt generalforsamling.
Annonce

Odder: - Vi mener, vi skal have et plus på 50-60 millioner kroner til Odder Kommune. I stedet er regeringens plan, at vi skal bidrage med yderligere knap 11 millioner kroner. I forvejen betaler kommunens borgere allerede med godt 55 millioner kroner til andre kommuner, sagde Uffe Jensen til Venstres medlemmer på partiets generalforsamling forleden.

Med regeringens plan kommer borgerne i Odder Kommune til at bidrage med næsten 3000 kroner mere per borger om året.

- Vi kæmper sammen med fem andre østjyske kommuner for at få en bedre og langt mere retfærdig udligning. Dygtige kommunale embedsfolk har regnet ud, at ”boede” Odder Kommune i nærheden af København, så ville vi have op mod 80 millioner kroner mere om året til bedre service, fortsatte borgmesteren.

Det er desværre misforstået på Christiansborg, at Odder Kommune er en del af noget som helst whisky-bælte rundt om Aarhus – tværtimod.

Borgmesteren lagde på den måde op til politisk debat på Venstres generalforsamling i Odder.

- Udligningsreformen har enorm betydning for Odder Kommunes økonomi og den service, vi kan levere til borgerne.

Det er desværre en misforståelse på Christiansborg. Odder kommune er ikke en del af noget som helst whisky-bælte rundt om Aarhus – tværtimod.

Uffe Jensen (V), borgmester

Annonce

Tæt på processen

Regeringens udspil er ifølge borgmesteren desværre helt skævt, og borgmesteren håber på et helt andet forhandlingsresultat. Og han sluttede med følgende salut, at hvis resultatet bliver i nærheden af regeringens udspil, kommer byrådet i Odder til at skrue på alle knapper, for at få den kommunale økonomi til at passe.

Også formanden for Venstre langede ud efter regeringen:

- Den socialdemokratiske regering vil med en ny udligningsreform straffe de kommuner, der har vækst, også Odder. Får den held med det, kan det betyde, at vi må se på skatteprocenten. Jeg håber meget, at Venstre kan tale regeringen til fornuft. Vores borgmester er meget involveret i hele processen, både sammen med de østjyske borgmestre, men også som sparringspartner i Venstres folketingsgruppe. Jeg håber, de lytter til Uffe, sagde den afgående formand Jan Gade.

Annonce

Hvad med private institutioner

Et andet tema var minimumsnormeringer i daginstitutionerne:

- Odder Kommune har fået 1,8 millioner kroner, der skal fordeles efter antallet af børn i de enkelte kommunale institutioner, sagde Uffe Jensen.

Også formanden langede ud efter regeringen i denne sag:

- Nu har regeringen haft trekvart år og er nu gået i gang. De har ikke en plan for, hvordan de vil måle normeringerne, så det bliver ens i alle kommuner. Og hvad med de private institutioner, spurgte Jan Gade ud i forsamlingen med henvisning til, at de millioner, som regeringen har givet til forbedring af normeringer i landets daginstitutioner, er øremærket kommunale børnehaver og vuggestuer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce