Annonce
Erhverv

"Rikkes Butik" gøres klar til åbning

Rikke Breinbjerg er godt i gang med at gøre alt klar, så hendes butik kan åbne, når der gives grønt lys fra myndighederne. Foto: Victoria Breinbjerg
Ny butik er på vej i Nørre Snede. Den fysiske åbning må dog vente.
Annonce

Nr. Snede: Om ikke så længe får Nørre Snede en ny butik. Det er faktisk en ret bemærkelsesværdig begivenhed her under i corona-epidemien, men ikke desto mindre har den initiativrige Nørre Snede-borger Rikke Breinbjerg håndfaste planer om at åbne en dametøjbutik i det ledige butikslokale på hjørnet af Rosengade og Bredgade i Nørre Snede.

På grund af corona-epidemien kan Rikke Breinbjerg endnu ikke sætte dato på den fysiske åbning af butikken. Det var oprindeligt hendes plan, at forretningen skulle åbne den 14. maj, men åbningsdagen er ikke fastlagt endnu.

Håndværkere er ved at sætte inventar op, og det meste er klar. Der er bestilt varer, og her i påsken vil Rikke Breinbjerg gå og pakke varer ud. Kassesystemet sættes op i slutningen af april.

Indtil slutningen af januar var Rikke Breinbjerg ansat hos Kelsen i salgsafdelingen, hvor hun har været ansat siden november 2015.

- Jeg har været rigtig glad for at være hos Kelsen, men jeg følte, at der skulle ske noget nyt, og jeg har overvejet længe, hvad jeg skulle lave de sidste år af mit arbejdsliv. Meningen var at jeg skulle gå i en måned eller to og mærke grundigt efter hvad jeg skulle. Det blev dog kun til 14 dage. Så var beslutningen taget. Ønsket om selv at starte et firma eller åbne en butik har jeg haft igennem de sidste mange mange år. Og nu må man sige at muligheden ikke bliver større, eftersom jeg selv har et lokale ledigt, fortæller hun.

Butikslokalet ligger ud mod Bredgade og bliver nabo til en frisørsalon. Foto: Rikke Breinbjerg
Annonce

Nabo til Frisørhjørnet

Sidste år købte Rikke Breinbjerg den ejendom, der tidligere rummede "Ruths Butik". Den ene halvdel af bygningen kom ikke til at stå tom længe, da frisør Tina Krogh Jensen i begyndelsen af december åbnede Frisørhjørnet.

- Jeg tog beslutningen tilbage i midten af februar, så det var under lidt andre forudsætninger og en anden hverdag, end vi har nu. Jeg har dog besluttet mig for at forsætte med planerne trods corona. Vi skal bevare vores handel her i byen, og nye butikker er godt for Nørre Snede, siger Rikke Breinbjerg.

Det med at drive butik er ikke fremmed for hende. I 90'erne drev hendes mor en Helsam-butik og tips/lotto forretning, hvor Rikke hjalp til.

Butikken får navnet ”Rikkes Butik” og ud over dametøj forhandles der også et mindre udvalg af sko, smykker, bælter, tasker og gave-artikler, så det bliver en alsidig forretning.

Hvis det ikke bliver muligt at åbne foreløbig, vil Rikke Breinbjerg begynde at levere varer på bestilling, så der kommer gang i handlen. Det vil hun fortælle nærmere om, når hendes hjemmeside og Facebook-side kommer i gang senere i april.

Annonce

I karantæne

Når det fysisk bliver muligt at åbne, vil butikken være åben torsdag, fredag og lørdag.

Om der bliver en webshop også, er ikke afgjort endnu:

- Jeg er faktisk ikke selv til nethandel, når det drejer sig om tøj og sko. Jeg synes man skal ind i den fysiske butik, hvor man kan se, røre og prøve produkterne samt få en god oplevelse og ikke mindst mærke stemningen og atmosfæren. Derfor var tanken heller ikke at starte med en webshop, men at det kunne kobles på hjemmesiden senere. Men det kan jo være nu i disse corona-tider, at jeg må revurdere min beslutning. Det må jeg se til senere, siger Rikke Breinbjerg.

Corona-epidemien har dog ikke gjort det helt let. Flere leverandører melder om udsolgte varer, eller også kan de slet ikke levere, da deres fabrikker for eksempel ligger i Norditalien og er lukkede. Rikke Breinbjerg lover dog, at hun er klar med et stort udvalg af modetøj, accessories og gaveartikler til åbningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce