Annonce
Odder

Rift om testen før festen

Søstrene Klara og Lærke Bent Henriksen på 19 og 16 tager testen før festen hos SSP og ungeteamet under kyndig vejledning af Line Andersen fra SSP og Forebyggelse. Foto: Mette Mørk
SSP medarbejderne fra Rusmidler og Forebyggelse fik mange snakke med både og ældre om alkoholvaner og digitale vaner.

Odder: Der er noget, der tyder på, at unge drikker mere og tidligere i Odder end i resten af landet. Sådan sagde Kristian Kilt, kommunens nye SSP (skole, social og politi) medarbejder, for en uges tid siden til avisen.

Derfor havde SSP, der hører under Forebyggelse & Rusmidler besluttet at være meget synlige til dette års byfest. Dels for at få en snak med de unge, men også for at tale med forældrene om alkoholaftaler, alkoholkultur og invitere både forældrene og de unge til at tage "Testen før Festen". En test, hvor man skal svare på spørgsmål og unge og alkohol.

- Der er rigtig mange, der har været forbi allerede. Prøv og hør, sagde Kristian Kilt lørdag formiddag og rystede kassen med besvarelserne.

Line Andersen fra ungeteamet i Forebyggelse og Rusmidler har taget formiddagstjansen sammen med Kristian Kilt.

- Jeg har talt med folk i alle aldre. Også lidt ældre, der har spurgt ind til digitale billeder og delinger, fortæller hun.

Annonce
Natteravnene benyttede kræmmermarkedet til at gøre reklame for sig selv, og måske få lidt flere forældre til at melde sig under fanerne. Foto: Mette Mørk

Drak mest i 9. klasse

Søstrene Klara og Lærke Bent Henriksen har lige udfyldt et af skemaerne. De er 19 og 16 og kunne nogenlunde besvare spørgsmålene.

- Jeg synes det er en god idé, for man kan nemt få den fornemmelse, at det er blevet værre, siger 19-årige Klara Bent Henriksen, som selv drak meget mere, da hun gik i 9. klasse end hun gør nu, hvor hun er på vej i 3. g.

Lillesøster Lærke på 16 er lige kommet hjem fra et år på idrætsefterskole, så hun har ikke drukket så meget i 9. klasse. Til gengæld har hun taget revanche de seneste uger, hvor hun blandt andet har været på festival.

Storesøster Klara kan godt huske, at hun havde alkoholaftaler med sine forældre i begyndelsen.

- Men de opdagede hurtigt, at jeg styrede det fint selv, siger Klare Bent Henriksen.

Måske derfor har alkoholaftaler ikke været på tale i forhold til lillesøster Lærke Bent Henriksen.

- Men jeg synes, det er rigtig godt, at SSP er her og viser sig frem, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce