Annonce
Erhverv

Rift om pladserne og lange ventelister: Campingplads må sige nej til mange

Mange campister er på venteliste til en fastliggerplads i Juelsminde. - De bliver overraskede over, at de er nødt til at vente, siger forpagter Ann-Britt Svendgaard. Foto: Michael Svenningsen

Juelsminde Strand Camping og Vandrehjem må sige nej til mange campister, der efterspørger en forårs- eller helårsplads.

Juelsminde: Der er rift om sæsonpladserne på Juelsminde Strand Camping og Vandrehjem.

I øjeblikket har campingpladsen 116 campister på venteliste til en forårs- eller helårsplads, fortæller Ann-Britt Svendgaard.

Ventelisten oprettede hun og Jan Mortensen, efter de overtog forpagtningen af pladsen i efteråret 2015, og den er vokset år for år.

De fleste navne på listen er tilføjet i 2017 eller i indeværende sæson, og det varer ikke længe, før der bliver klarhed over, hvor mange der kan tilbydes en plads til næste år.

- I øjeblikket betaler fastliggerne depositum for næste år. Når alle har betalt, så har jeg overblik over, hvad vi får af ledige pladser. Og når jeg ved det, cirka 1. oktober, så kan jeg melde ud til nogle af dem på ventelisten, siger Ann-Britt Svendgaard.

- Mit bud er, at 20 eller 30 ryger af ventelisten. Ikke nødvendigvis fordi vi får det antal ind, men fordi vi ved af erfaring, at nogle siger nej. Det kan være, de vil noget andet, eller at de har solgt vognen. Der kan også være andre årsager, fortsætter hun.

Annonce

Det er da positivt for os at være eftertragtet, men vi har ikke mulighed for at tage flere ind, fordi der også skal være plads til turister. Vi er nødt til at have ledige pladser til turisterne.

Ann-Britt Svendgaard, forpagter, Juelsminde Strand Camping og Vandrehjem

Skal have plads til turister

Juelsminde Strand Camping råder over 275 pladser, inklusiv dem til autocampere. Kun en del af de mange pladser er afsat til forårs- og helårscampister, og antallet kommer ikke til at ændre sig trods ventelisten.

- Det går ikke at fylde pladsen med fastliggere. Der skal være plads til turister. Vi er jo et turiststed, siger Ann-Britt Svendgaard.

Omlægning af det bagvedliggende autocamperområde, hvor der nok skulle være lidt frirum, ser forpagteren ikke som en mulighed. Beliggenheden ud til vejen vil ikke være attraktiv for campister, mener hun.

- Den eneste udvidelsesmulighed er at tage et stykke ud mod stranden. Det er ikke noget, vi har spurgt kommunen om, men vi har snakket om, at det kunne give os 20-25 pladser i to rækker, siger Ann-Britt Svendgaard.

Hun er først og fremmest glad for den store interesse for campingpladsen.

Årets sæson har været den mest livlige hidtil.

I juli og et stykke ind i august var pladsen fuldt booket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce