Annonce
Sport

Richie Porte vinder Tour Down Under for anden gang

Brenton Edwards/Ritzau Scanpix
Richie Porte takker Mads Pedersen og sine øvrige holdkammerater for den samlede sejr i Tour Down Under.
Annonce

Australieren Richie Porte (Trek) vinder for anden gang cykelløbet Tour Down Under i Australien.

Det står klart efter sjette og sidste etape af cykelløbet natten til søndag dansk tid, hvor australieren passerede målstregen som nummer to.

34-årige Richie Porte sender en stor tak til verdensmester Mads Pedersen og sine øvrige holdkammerater, fordi de hjalp ham, da den samlede sejr så ud til at være langt væk.

- Det er en fantastisk følelse at vinde løbet igen. Det var en hård dag, og flere gange troede jeg, at den samlede sejr ikke var mulig. Men drengene skal have stor kredit for næsten egenhændigt at få mig tilbage i front.

- Folk er hurtige til at udpege Mads Pedersen som min støtte, fordi han er verdensmester, men alle mine andre holdkammerater var også fantastiske, siger Richie Porte i en pressemeddelelse fra Trek.

Søndagens etape sluttede på stigningen Willunga Hill, hvor den britiske rytter Matthew Holmes var den eneste udbryder, som Porte ikke kunne hægte af.

Inden dagens etape lå sydafrikanske Daryl Impey (Mitchelton-Scott) på førstepladsen med to sekunder ned til Porte, men på løbets sidste etape kunne Impey ikke følge tempoet på sidste stigning og tabte mere end 30 sekunder.

Richie Porte vandt Tour Down Under for første gang i 2017.

I 2015, 2016, 2018 og 2019 sluttede han som nummer to.

Ingen af feltets fire danske ryttere er blandt de ti øverste i den samlede stilling, ligesom danskerne heller ikke fik placeret sig i top-10 på løbets sidste etape.

Bedre gik det dog natten til lørdag dansk tid for de danske ryttere.

Her kom Michael Mørkøv (Quickstep) på fjerdepladsen og fik noteret samme tid som vinderen, mens Mads Pedersen fik etableret et udbrud og på et tidspunkt havde et forspring på to minutter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Skoleleder efter forfærdelig ulykke under udflugt: - Vi kunne ikke have gjort noget anderledes

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce