Annonce
Sport

Revanche! HIC sendte pokalvinderne til tælling

Will Artino var den altdominerende figur, da HIC søndag slog Næstved klart i Basketligaen. Foto: Søren E. Alwan
BASKETBALL - Begge hold var uden en markant profil, da Horsens IC bød Team Fog Næstved velkommen i Forum Horsens til pokalrevanche. Dermed hører ligheden også op.

For mens Næstved led svært under savnet af Cheikh Sane, der blev fyret fredag aften efter en voldsepisode, var et HIC-hold uden lyskeskadede Myles Mack meget, meget fint spillende i Forum Horsens.

Cifrene - 96-85 i basketligaopgøret - yder endda ikke HIC's førerhold retfærdighed. Der var tale om en udklasning i 32 minutter. Da førte HIC med knusende 82-55, inden bl.a. altdominerende Will Artino holdt fyraften.

Hjemmeholdet var indstillet på den helt rigtige frekvens fra start. 0-2 blev til 11-2 og 19-6, og Næstved kom sig aldrig helt over det chok. Bevares, der var rodede perioder undervejs, og afstanden lå i et stykke tid på ca. 10 point, men HIC tog et nyt ryk inden pausen, løb foran 53-37 efter de første to perioder, og spænding blev der aldrig.

Da bl.a. en flyvende Gabriel Iffe Lundberg løb et par scoringer i kurven i starten af fjerde periode, så det helt skidt ud for Næstved, der nåede ned på at være bagud med de omtalte 27 point.
Oscar Jørgensen og Frederik Rungby fik chancen i startopstillingen hos HIC, og de slap fint fra opgaven. Iffe Lundberg var stærk i store perioder af kampen, Vedran Borovcanin kom i gang efter en halvsløj periode fra ham i de seneste uger, og så var der Will Artino.

Den store mand under kurven boltrede sig i en grad, så der stort set ikke blev behov for at bruge Dan Trist, der har døjet med en ankelskade og kun fik et par minutter i aktion søndag eftermiddag.

Artino var ustoppelig, scorede 25 point på kun 15 afslutninger og spillede sin måske bedste kamp i HIC-trøjen - i hvert fald offensivt.

Med sejren cementerede HIC førstepladsen med nu 19 sejre i 21 kampe. Syv kampe restererer i grundspillet - den kommende er mod formstærke Sisu på udebane torsdag. Næste hjemmekamp er mod skrantende Svendborg tirsdag 21/2 kl. 18.30.

Pointscorere for HIC: Will Artino 25, Iffe Lundberg 18, Lawrence Alexander 15, Frederik Rungby 12, Vedran Borovcanin 9, Oscar Jørgensen 6, Tobias Reinholt 4, Aladdin Barakeh 3, Dan Trist 2, Andreas Gramstrup 2.
Topscorere for Næstved: Deon Mitchell 23, Earnest Ross 20.
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

HFS mistede førstepladsen

Annonce