Annonce
Hedensted

Retssag om 191 mio. kr. er blevet berammet: Hjarnø Havbrug skal i retten til marts

Hjarnø Havbrug har drevet to havbrug. Et ud for As Vig og et nær Hjarnø. I en kort periode i 2014 havde virksomheden også et havbrug ved Endelave. I dag er driften af de to aktive havbrug formelt set overgået til Pedersen Line ApS. Foto: Morten Pape
Annonce

Hjarnø: Der er nu fastsat en dato for retssagen mod Hjarnø Havbrug og virksomhedens ejer.

Sagen om miljøkriminalitet er planlagt til at begynde fredag 5. marts 2021 ved retten i Horsens og slutte mandag 22. marts.

Der er samlet set afsat fem dage til domsmandssagen.

Den bygger på et 15 sider langt anklageskrift, hvori anklagemyndigheden som bekendt har nedlagt påstand om udbyttekonfiskation af hele 191.574.671 kroner.

Anklagemyndigheden har også nedlagt påstand om bødestraf til virksomheden og fængselsstraf til ejeren, samt at vedkommende frakendes retten til at drive dambrugs- og havbrugsvirksomhed i et fastsat tidsrum.

Hjarnø Havbrug og ejeren er anklaget for systematisk at have forurenet havmiljøet ved udledning af kvælstof og fosfor i alt for store mængder i forbindelse med produktionen af fisk i to havbrug ud for As Vig og Hjarnø. Det skulle være sket bevidst og med økonomisk vinding som formål.

De tiltalte har hidtil nægtet sig skyldige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce