Annonce
Odder

Retro: Pladesamlere mødes på vinylmarked

Interessen for at købe vinylplader er vokset de seneste år, og årets plademesse lader sig ikke kue af, at byfesten i Odder er aflyst. Arkivfoto: Martin Ravn
Corona-situationen har været hård for gæsterne på landets til plademesser. Nu får de lejlighed til at snuse til lp-plader igen.
Annonce

ODDER: Nostalgi og rigtig god lyd rimer på gamle lp-plader. Og interessen for vinyl-plader er så stor, at Hans Erik Lykke Hansen fra Torrild igen i år holder en plademesse i Pakhuset. Den plejer at blive holdt i samme weekend som byfesten, der er i år blevet aflyst.

Men der skal mere end en aflyst byfest til at mindske samlernes interesse.

- Jeg har fået så mange henvendelser fra pladepushere og samlere, at markedet bliver holdt, siger Hans Erik Lykke Hansen.


Der er en interesse for alt, hvad der har med vinyl at gøre. Det er den retro-dimension, det at have et gammelt stereoanlæg stående.

Hans Erik Lykke Hansen


Året rundt bliver der holdt plademesser rundt i hele landet, men siden foråret har messerne været aflyst på grund af corona-situationen.

- De store messer har været aflyst, de små åbner så småt igen. Og samlerinteressen lader sig ikke kue af corona, siger Hans Erik Lykke Hansen.

Der er ikke kun inkarnerede samlere, der køber lp-plader. Interessen i at eje en pladespiller og købe vinylplader er vokset de senere år, endda så meget, at et stort selskab som Sony for tre år siden begyndte at trykke lp-plader igen.

- Der er en interesse for alt, hvad der har med vinyl at gøre. Det er den retro-dimension, det at have et gammelt stereoanlæg stående. Nogle graver bedstemors eller -fars anlæg frem, begynder med almindelig musik og bliver så mere interesserede i specielle ting, siger Hans Erik Lykke Hansen.

Annonce

Begynder forfra

Andre, som har haft en pladesamling og siden skillet sig af med den, begynder igen at høre og købe plader. Og de begynder forfra med at lave en pladesamling.

Plademessen i Pakhuset bliver holdt lørdag 1. august klokken 10-15, og det er 19. gang, den bliver holdt. Foruden vinyl-plader og singler plejer sælgerne at have bøger, cd'er, dvd'er og andet med, og der er 60 meter stande.

Udvalget af musik er bredt, og nogle af standholderne vil også være interesserede i at købe plader.

- Har du en ældre samling, du gerne vil af med, så kan du tage en liste med og få et kontant bud eller en byttepris. Eller tag en mindre stak med og hør, om du kan bytte eller sælge på stedet, siger Hans Erik Lykke Hansen.

Forsamlingsforbuddet på grund af corona-situationen er på 100 mennesker, og derfor giver det god mening at holde en plademesse i Pakhuset, mener Hans Erik Lykke Hansen.

- De har et caféområde og udvendigt perronområde, og indgangen til salen bliver kontrolleret med billetter. Vi har gratis entre, men der er adgangskontrol for at overholde forsamlingsforbuddet, siger arrangøren af plademessen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Store planer for midtbyen

Horsens

Lars mener, at hans 150.000 burhøns har det fantastisk: Intet taler for at nedlægge produktionen

Annonce