Annonce
Hedensted

Restaurantforpagter efter coronaudbrud og serieindbrud: Det kan ikke blive meget værre

Niclas Juhl (t.v.), forpagter af Liniepavillonen, er godt træt af marts måned, der både har budt på coronakrise og flere indbrud i Juelsminde-restauranten. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Liniepavillonen i Juelsminde blev både tirsdag og onsdag udsat for indbrud og tyveri, hvilket er henholdsvis anden og tredje gang, siden Niclas Juhl og Daniel Juhl genåbnede restauranten sidst i april. Frustrerende for brødreparret, der samtidig kæmper med at få økonomien til at løbe rundt under coronapandemien.
Annonce

Juelsminde: Marts 2020 er ikke en måned, Niclas Juhl og Daniel Juhl kommer til at glemme foreløbigt.

Brødreparret, der overtog nøglerne til Liniepavillonen 10. april og genåbnede restauranten godt tre uger senere, blev både tirsdag og onsdag udsat for indbrud og tyveri.

Det var henholdsvis anden og tredje gang, Liniepavillonen blev berøvet siden 28. oktober – og alle tre gange med det samme udfald; forsvundne Hans Wegner Y-designerstole, der ifølge forpagter Niclas Juhl står til små 5500 kroner stykket.

Natten til tirsdag blev 15 af stolene stjålet, mens der onsdag morgen var forsvundet yderligere syv. Et antal, der dog kunne have været langt værre, hvis det ikke var for et nyinstalleret alarmsystem, fortæller Niclas Juhl.

- Det er enormt frustrerende. Især når det sker to gange lige efter hinanden. Vi har dog lige fået et helt nyt alarmsystem installeret, så røgkanonerne var blevet udløst, hvorfor gerningsmændene ikke har kunnet se noget som helst. Så de er ikke sluppet afsted med nær så mange stole, som de reelt kunne have taget, siger Niclas Juhl, der samtidig påpeger, at de har været i besiddelse af stillbilleder af gerningsmændene, som han har overdraget til politiet.

Det var nu her i marts, vi skulle til at generere nogle penge, så vi kunne få en god start på året - og så sker alt det her med coronaudbrud og indbrud. Det kan ikke blive meget værre for os.

Niclas Juhl, forpagter af Liniepavillonen

Annonce

Bliver ikke meget værre

Juelsminde-restauranten har i tidsrummet mellem 20. december og 1. marts holdt lukket for a la carte – og kun huset små selskaber og et par begravelser.

Det var derfor nu, at brødreparret for alvor skulle have sat skub i omsætningen - men det må lade vente på sig.

- Det var nu her i marts, vi skulle til at generere nogle penge, så vi kunne få en god start på året - og så sker alt det her med coronaudbrud og indbrud. Det kan ikke blive meget værre for os, siger Niclas Juhl, der dog er glad for den opbakning, restauranten har modtaget fra befolkningen.

- Folk har været rigtigt gode til at bakke op om vores takeaway. Vi har tilbudt mad til 100 kroner, hvilket der var helt overvældende interesse for. Dette var dog bare med hensigt på at få tømt lageret og køleskabene, hvorfor vi nu - hvor vi begynder at bestille varer hjem igen - har sat prisen op til 150 kroner. Det er vi simpelthen nødt til for at holde hjulende kørende, fortæller han.

Annonce

Regeringens hjælpepakke skal redde restauranten

Liniepavillonens forpagter lægger dog ikke skjul på, at den nuværende situation ingenlunde er holdbar for restauranten, hvorfor han håber, han og broren får en bid af regeringens økonomiske hjælpepakke, der skal hjælpe dansk erhvervsliv på ret køl.

- Vi satser stærkt på, at vi også har Liniepavillonen efter coronakrisen, men for at vi kan overleve, skal vi have del af hjælpepakken. Ellers skal vi i hvert fald i gang med en masse fyringer, og det vil vi være rigtigt kede af.

Brødreparret, der genåbnede Liniepavillonen i april, mistede både tirsdag og onsdag mere end 20 dyre designerstole. Det var henholdsvis anden og tredje gang, restauranten har været udsat for indbrud siden oktober. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Forpagter Niclas Juhl ser ovenpå en ualmindelig hård marts frem til, at han og broren får en hjælpende hånd via den økonomiske hjælpepakke, regeringen er klar med. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce