Annonce
Ikast-Brande

Restaurant Rørbæk Sø genåbner med erfarne folk ved roret

Restaurant Rørbæk Sø genåbner med nye rutinerede folk ved roret. Arkivfoto
Ved årsskiftet lukkede restaurant Rørbæk Sø. Nu er der igen liv i lokalerne

Nr. Snede: Restaurant De 4 Årstider, lyder det i telefonsvareren, når man ringer til Restaurant Rørbæk Sø.

Det er der en god grund til, for Steen Nielsen, der i sin tid drev Restaurant De Fire Årstider i Aarhus, skal fremover drive Restaurant Rørbæk Sø.

- Jeg har overtaget forpagtningen af restauranten sammen med sommelier og vinhandler Simon Lysholt Hansen, fortæller Steen Nielsen til Horsens Folkeblad.

Restaurant Rørbæk Sø har i mange år været et kendt og populært spisested. Tidligere hed stedet Restaurant Vester Mølle, men da nuværende ejer Bo Olesen overtog i 2009, blev stedet omdøbt.

Den seneste forpagter af stedet Jette Berg Gaasdal stoppede ved årsskiftet på grund af for få gæster og for lav indtjening, men nu er der igen liv på stedet.

- Vi laver det som selskabsforretning. Vi er så småt gået i gang, for vi har allerede afviklet nogle konfirmationer. Baggrunden er, at ejeren af restauranten (Bo Olesen-red) er kunde hos mig, og på den måde er det kommet i stand, siger Steen Nielsen, der har en lang karriere inden for branchen.

Han drev i sin tid Restaurant De Fire Årstider, der frem til 31/12 2002 var en hæderkronet restaurant i Aarhus.

- Det var mig der lukkede restauranten i sin tid, da Aarhus Kommune kom og købte os ud, fortæller Steen Nielsen.

Hans firma har siden bevaret navnet, og han har gennem årene fortsat med at lave mad til bl.a. selskaber.

Han har desuden tidligere været køkkenchef for Hotel Danica i Horsens frem til 1992. Derefter var han ved Skyttehuset i Vejle.

- Jo, jeg har en vis erfaring: jeg har haft 39-års jubilæum - heraf er de 25 som selvstændig, siger Steen Nielsen.

Annonce

Realistisk tilgang

Selv om historikken fortæller, at det er svært at gøre Restaurant Rørbæk Sø til en god forretning, så er han ikke bange for at kaste sig over projektet.

- Nu kender jeg ejeren personligt, og jeg har hørt meget om Rørbæk Sø. Sidste år i oktober blev jeg spurgt, om jeg kendte nogen, der kunne tænke sig at forpagte det. Jeg tror, at Simon Lysholt Hansen og jeg har en realistisk tilgang til det, siger Steen Nielsen.

Det bliver ikke tale om, at der skal ansættes en hel flok medarbejdere.

- Nu har jeg prøvet den her branche med mange ansatte og så videre. Sådan bliver det ikke denne gang. Vi åbner for selskaber, sølvbryllup, bryllup, konfirmation, runde fødselsdage, julefrokoster, og så bygger vi det op stille og roligt. Der bliver ingen a la carte. Hvis vi er der, og der er åben, og der er plads, så er folk selvfølgelig velkomne til at komme forbi og få en kop kaffe. Det er tanken, at vi vil lave nogle set up's hen over året. Det kan f.eks. være morgenmad påskemorgen, eller hvis folk skal se pinsesolen danse. Det bliver ikke sådan, at vi sidder dernede hver dag og venter på, at folk kommer forbi, siger Steen Nielsen.

Han er dog ikke afvisende over for en form for a la carte på et senere tidspunkt.

- Det kan godt være, at der bliver det på sigt. Det kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Men man kan forestille sig, at det kunne blive en tidsbegrænset periode om året, siger han.

Stedet et nu blevet sat i stand.

- Vi har renoveret, det ligner sig selv inde i restauranten. Nu er der kommet lidt chesterfield-sofaer, og der er kommet nyt tapet, og der er malet og tæpperne er blevet renset - så det står helt stramt, som man siger Steen Nielsen med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce