Annonce
Horsens

Restaurant efterlyste "fucking flink mand": Erol konfronterede tyv og fik udbyttet tilbage

Erol Karaman, som driver restaurant Tortilla Flats i Nørregade, forhindrede tirsdag et tyveri fra pizza-restauranten Gorms i Hestedamsgade, og derfor blev han efterlyst. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En tyveknægt på cykel slap tirsdag afsted med en kæmpe lanterne fra pizzarestauranten Gorms. Det er ikke i orden, mener Erol Karaman, som lidt senere leverede lanternen tilbage til Gorms.
Annonce

Horsens: En høj mand med mørkt hår og skæg blev tirsdag aften efterlyst på pizza-restauranten Gorms' Facebook-side:

- Hjælp os, Horsens, skriver restauranten og fortsætter:

- Her til aften var der lidt drama på Gorms i Horsens. Nu søger vi en mand, der var fucking flink.

Forinden havde personalet bemærket en mand på cykel stjæle en kæmpe lanterne, der stod foran pizzeriaet i Hestedamsgade. Ansatte løb ud af restauranten, hvor ingen havde nået at stoppe tyveriet, lyder det i opslaget fra Gorms.

Personalet lagde dog mærke til den høje, mørke mand, som ifølge opslaget så ekstra interesseret ud. 10 minutter senere vendte han tilbage med den store lanterne.

Annonce

Modig og uselvisk

Gorms fortæller, at personalet tilbød manden pizza for sin heltedåd, men han takkede nej, da han havde travlt. Det fik restauranten til at efterlyse ham, så de kan belønne ham og hans familie på bagkant.

- Vi vil så gerne takke denne lokale helt for hans modige og uselviske handling. Et så godt hjerte fortjener at blive hyldet. Han arbejder vist på et mexicansk spisested i byen, lød det i efterlysningen.

Annonce

Horsensianerne hjalp

Horsensianerne var hurtige til at hjælpe med detektivarbejdet på Facebook, og det varede ikke længe, inden Erol Karaman, indehaver af Tortilla Flats i Nørregade, kunne bekræfte, at han var manden, Gorms ledte efter.

- Det var det mindste, jeg kunne gøre, skrev han.

Til Horsens Folkeblad forklarer Erol Karaman, at han var på vej i Netto, da han så Gorms personale løbe ud, mens cyklisten allerede var på vej væk med lanternen i hånden.

- Ingen kunne nå at standse ham, men det irriterede mig meget. Man skal have respekt for andres ting, så det er ikke i orden, at han tager lanternen, som tilhører Gorms.

Annonce

Spurgte tyven pænt

På sin vej til Netto kom Erol Karaman tilfældigt forbi tyven, som han beskriver som en ung mand på 17-18 år. Han var stoppet op ved et hjørne, hvor han stod og talte med en anden, mens han stadig havde lanternen i hånden.

- Det irriterede mig virkelig, så jeg gik hen og spurgte, om han ikke ville være sød at aflevere den tilbage. Det nægtede han. Han sagde, at jeg bare kunne købe en ny. Han troede, det var min, fortæller Erol Karaman.

Han spurgte pænt to gange, om tyven selv ville aflevere den tilbage. Tredje gang opfordrede han tyven til blot at sætte lanternen fra sig, og det gave pote. Erol Karaman udsatte Netto-turen for at gå tilbage til Gorms med lanternen.

- Vi restauratører har jo nok at bøvle med i disse coronatider, men jeg kunne godt lige bruge nogle minutter på det. Det var ikke meningen, at jeg skulle i kontakt med personalet, jeg ville bare stille den fra mig, hvor den hørte til, siger indehaveren af Tortilla Flats.


Jeg håbede, at han selv ville køre tilbage med lanternen og sige undskyld, men når han ikke ville det, måtte jeg jo gøre det for ham.

Erol Karaman


Erol Karaman griner lidt af efterlysningen, som han hørte om fra både Facebook-venner og restaurantens kunder.

- Jeg synes, det er fint, at de gerne vil sige tak, men det var ikke derfor, jeg gjorde, som jeg gjorde. Det vigtigste for mig er, at de fik deres ting tilbage, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efter ulykke på Vestvejen: Familie på tre - næsten fire - har det godt

Annonce