Annonce
Læserbrev

Respons på nytårstale: Børn må ikke blive tal i et Excel-ark

Derfor tror jeg, at vi skal være varsomme med at se tvangsanbringelse eller bortadoption som løsningen på alle problemer.

Læserbrev: Flere tvangsanbringelser og bortadoptioner. Sådan lød meldingen, da statsminister Mette Frederiksen holdt sin første nytårstale for den danske befolkning.

Mette Frederiksen har slået sig op på at være børnenes statsminister, men hjælper vi udsatte og sårbare børn bedst gennem endnu flere tvangsanbringelser og bortadoptioner?

Næppe.

Der vil være børn, der af den ene eller anden grund ikke kan og ikke skal bo hjemme, men at have et decideret mål om flere tvangsanbringelser og bortadoptioner er problematisk.

Der er jo tale om et yderst drastisk indgreb i et barns og en families liv.

Derfor blev jeg dybt bekymret, da Mette Frederiksen bedyrede, at flere børn bør fjernes fra hjemmet. Så firkantet kan det simpelthen ikke stilles op. Det handler om at sætte ind med hjælp og støtte.

Derudover skal der gøres brug af netværkets ressourcer. Mange bedsteforældre og andet netværk udelukkes ofte fra at have samvær med barnet.

Derfor tror jeg, at vi skal være varsomme med at se tvangsanbringelse eller bortadoption som løsningen på alle problemer.

Det er det langtfra, og vi har desværre den seneste tid set flere eksempler på, at børn er blevet anbragt på et mangelfuldt grundlag og i nogle tilfælde ender med at flytte fra sted til sted.

Det kan ingen være tjent med. Derfor skal området ses efter i sømmene.

Kvaliteten i indsatsen skal højnes. Og debatten bør nuanceres, så den ikke kun handler om at fjerne så mange børn som muligt, men i langt højere grad om at skabe de allerbedste betingelser for børnene.

Annonce
Karina Adsbøl. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];