Annonce
Læserbrev

Replik: Vi er heldigvis stadig et komfortabelt flertal, der har det så godt med vort kongehus

Hvis vi nu afskaffede kongehuset, ville vi være nødt til at finde noget andet samlende. Hvad skulle det være?
Annonce

Læserbrev: Søren Würtz Vinther Jørgensen har nu gentagne gange advokeret for sin antipati mod kongehuset (senest i læserbrevet "Borgerforslag: Finansiering af samtlige udgifter til kongehuset skal være et tilvalg/fravalg over skat", red.)

Jeg undrer mig over, at han er så historieløs.

Hele vort samfund er ikke bare velfærdstaten, det er også alt, hvad der også har været med til at gøre Danmark til det land, vi har i dag.

Ydelserne til uddannelseshjælp, understøttelse og fri lægehjælp er da ikke alt, der betyder noget.

Efter den snævre forståelse af et moderne land skulle alle museer og teatre da også på listen over det, vi skal vælge til eller fra. Det ville blive et fattigt samfund - "kun hvad jeg har gavn af, vil jeg være med til at betale til."

Sangen "Hvor smiler fager den danske kyst" har sætningerne "Vil selv du fatte dit væsens rod, skøn på de skatte, de efterlod. Og henfarne slægter i landets marv sig ej fornægter. Bevar din arv."

Vore slotte er virkelig fra før velfærdsstaten - skal de så rives ned eller bruges til herberger eller noget andet velfærdsagtigt?

De er vor allesammens arv, og vi skal passe dem. Det er blandt andet det, kongehusets penge går til, og de mennesker, der passer dem nu, skulle jo alligevel have penge for at forvalte den del af vor arv.

Siden 1920 har kongen/dronningen godt nok skullet underskrive love, men bestemt ikke med et brugt ret til at nægte det. Det er historie, hr. Jørgensen!

Tænk dig at være født og mødt med et krav om, at du skal være noget, du ikke selv har indflydelse på, og så gennem hele livet at blive fulgt af en emsig medieverden, der nøje ved, hvad de burde gøre/ikke gøre, og som har en mening om deres liv afhængig af deres personlige interesser.

Tænk bare på hysteriet om kjoler. Den farve, det snit, er den fra xxx? Der er sandelig mange godt betalte skræddere og journalister, der har deres indkomme af det.

Og sure Søren Jacobsen tjener penge på at skrive om dem og kalder sig kongehusekspert med en for ham ret til at vide, hvad de dog gør forkert.

Hvis vi nu afskaffede kongehuset, ville vi være nødt til at finde noget andet samlende. Hvad skulle det være?

Vi er heldigvis stadig et komfortabelt flertal, det har det så godt med vort kongehus, der gennem hele livet står til tjeneste for os.

"Vore slotte er virkelig fra før velfærdsstaten - skal de så rives ned eller bruges til herberger eller noget andet velfærdsagtigt? De er vor allesammens arv, og vi skal passe dem. Det er blandt andet det, kongehusets penge går til", skriver Alice Andersen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce