Annonce
Læserbrev

Replik til Venstre: En helt uacceptabel mangel på respekt for dem, der står uden job

Venstre ser det altså som et privilegium i sig selv at udføre arbejde og mener, at arbejdet bærer lønnen i sig selv. Jeg ser frem til at se samme holdning afspejlet, når vi næste gang diskuterer vederlag til byrådspolitikere, hvor jeg før nytår som den eneste var imod en forhøjelse.

Læserbrev: Det står enhver frit for at diskutere tone, personlige intentioner og kollegialitet i byrådet. For mit eget vedkommende vil jeg helst diskutere, hvilken betydning politik har for de borgere, den påvirker.

På beskæftigelsesområdet har Venstre og Enhedslisten nogle grundlæggende forskellige holdninger.

Venstre mener åbenbart, det er god beskæftigelsespolitik at tage udgangspunkt i, hvad der er godt for de private pasningsordninger.

Jeg mener, det er god beskæftigelsespolitik at tage udgangspunkt i, hvad der hjælper den arbejdsløse borger bedst med at få et nyt arbejde.

Venstre mener tilsyneladende, at deres forslag ville gøre de arbejdsløse borgere en tjeneste.

Ole Dahl Kristensen skriver direkte (i læserbrevet "Børn, hvis forældre har valgt et privat tilbud, skal have samme service som børn i kommunalt dagtilbud", red.), at de arbejdsløse "ville vinde på ordningen", hvor de uden betaling skulle gøre rent i private tilbud, fordi de "fik en chance for at prøve sig selv af hos en privat arbejdsgiver" og ville "få meningsfyldt arbejde ind i deres hverdag".

Venstre ser det altså som et privilegium i sig selv at udføre arbejde og mener, at arbejdet bærer lønnen i sig selv.

Jeg ser frem til at se samme holdning afspejlet, når vi næste gang diskuterer vederlag til byrådspolitikere, hvor jeg før nytår som den eneste var imod en forhøjelse.

Jeg mener, at arbejdsløse borgere vinder på, at alle arbejdsgivere får besked om, at hvis de har behov for arbejdskraft, så må de betale overenskomstmæssig løn for den.

Ole Dahl Kristensen er citeret i Horsens Folkeblad for, at mit læserbrev udtrykker "en helt uacceptabel mangel på respekt for de byrådskolleger, som man arbejder sammen med".

Jeg mener til gengæld, at Venstres forslag er udtryk for en helt uacceptabel mangel på respekt for de af vores medborgere, som tilfældigvis mangler et arbejde for tiden.

Sådan er det så forskelligt, hvad man lægger vægt på.

Lisbeth Torfing. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce