Annonce
Læserbrev

Replik til Martin Ravn om havnebyggeri: En altan er et bygningsværk, selvom det er lavet i klart glas

Det vil glæde mig, hvis jeg tager fejl og må erfare, at den helt transparente altan er opfundet - gennemsigtig bund, ingen spejling, transparente møbler osv.

Læserbrev: I Horsens Folkeblad 7. februar fremgår det, at Martin Ravn (V) er positiv overfor lokalplanforslag 341 Honnørkajen.

Han udtaler, at der selvfølgelig ikke må placeres mindre bygninger i sigtelinjen, og at de altaner, der må være i sigtelinjen, skal være i klar glas.

Jeg ved ikke, om Martin Ravn og de øvrige medlemmer af byrådet, som er positive for forslaget, nogensinde bevæger sig i nybyggede boligområder og ser på altaner.

En altan er et bygningsværk, selvom det er lavet i klart glas.

Altaner har som regel en bund i beton eller stål, og et gelænder, som skal fastholdes. Altaner er indrettet med møbler, krukker, parasoller, grill osv.

Klart glas giver en spejling og er ikke klart, når det er vådt eller med dug.

Altså en altan er et bygningsværk, som går ud i sigtelinjen.

De frie sigtelinjer fra Sundvejen gennem gaderne Ny Havnegade, Emil Bojsens Gade og Strandgade var et vigtigt element i den oprindelige rammelokalplan.

Det vil glæde mig, hvis jeg tager fejl og må erfare, at den helt transparente altan er opfundet - gennemsigtig bund, ingen spejling, transparente møbler osv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiros: Odder står sammen om at holde afstand

Leder

I sommerhus eller ej: Det er ikke forbudt, altså er det tilladt

I sommerhus eller ej i coronapåsken? Man kan kun blive forvirret af at lytte til regering og sundhedsmyndigheder. Det er ikke forbudt, altså er det tilladt. Samtidig er politikere og myndigheder noget lorne ved tanken, fordi det muligvis kan sprede smitte. Selv landets politidirektører bidrager til forvirringen som eksempelvis Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som i en pressemeddelelse med overskriften ”Er du helt sikker på, at du skal i sommerhus” opfordrer til, at vi ”tænker grundigt over, om I nu også skal afsted.” Når man ikke kan få et klart svar, må man jo forsøge at tænke selv. Vi ved, at vi bekæmper smitten ved at holde afstand, og nøgternt set er der lige så stor mulighed for det i ferielandet som derhjemme. Faktisk endnu bedre. Der er gennemsnitligt betydeligt længere mellem sommerhusene end mellem parcelhusene i et villakvarter for slet ikke at tale om mellem lejlighederne i et etagebyggeri, hvor man passerer tæt forbi hinanden på trapperne. Og når man skal ud i det skønne påskevejr, vi er blevet lovet, er der i vidtstrakte skove og på kilometerlange strande også bedre muligheder for at undgå et vildtflyvende coronavirus fra en forbipasserende end i byens parker og grønne områder. Derfor må konklusionen være, at det ikke er i strid med god coronaopførsel at tage afsted, når man vel at mærke tager de samme forholdsregler, som vi nu i ugevis har gjort derhjemme. Tag ikke tog eller bus derud - kør i bil. Når man skal handle, så gør det med samme forholdsregler om afstand og håndhygiejne som i supermarkedet derhjemme. Ingen gæster til påskefrokost - selv om det faktisk heller ikke er forbudt, hvis man ikke er flere end 10. Og så videre. Med omtanke er der ikke større risiko for at sprede eller få smitten i sommerhuset end derhjemme. Hvis der var, har vi tiltro til, at myndighederne havde lukket også sommerhusene ned. Ikke desto mindre ville et klart ja eller nej have været rart, så man ikke tager afsted med en tvivl om, hvorvidt det nu også er i orden.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live - Flere medier: Nu vil statsministeren præsentere de første skridt til en genåbning

Annonce