Annonce
Læserbrev

Replik til leder: Et togstop udvikler en by

Og så er der klimaet ikke at forglemme. Om få år kører de fleste i elbiler, og når det bliver på grøn strøm, er den del af forbeholdet elimineret.
Annonce

Læserbrev: I en leder skriver egnsredaktør Elisabet D. Hyttel om togstop i Hedensted og et eventuelt kommende togstop i Hovedgård. Overskriften var: "Et togstop redder ikke klimaet".

Jeg er stor fortaler for et togstop i Hovedgård. Bl.a. fremførte jeg det som byrådskandidat for De Konservative på et kommunalvalgsmøde 1. november 2017 i Hovedgård. Efterfølgende istemte andre kandidater sig hertil.

Elisabet D. Hyttel mener ikke, at et togstop reducerer privatbilismen, idet det betyder reduktion af bustrafik i området omkring et togstop.

Flere og flere køber bil, og kan man få dem til at køre til et togstop frem for at køre hele vejen, ja, så er man nået langt.

Der er ikke ret mange passagerer med busserne, og det er en kæmpe underskudsforretning at have to-fem passagerer med en stor bus.

Prøv at se på en tilfældig bus 202 uden for morgen- og eftermiddagsmylderet. Der er kun få eller ingen passagerer.

Jeg mener, man let og behændigt kan nedlægge de fleste busruter og i stedet intensivere flextrafikken, så også personer uden bil i yderområderne kan sikre sig transportmuligheder.

Et togstop i Hovedgård vil ikke alene udvikle byen, men også få andre til, som ellers ikke ville komme der.

Her, hvor jeg bor, er der seks km til banegården i Horsens. Det tager mindst 10 minutter at komme dertil med bil.

Alle de, der skal nordpå herfra, og det er mange, kan lige så godt og nemt køre til Hovedgård og stå på toget der. Det giver mindre trafik i Horsens' midtby.

Og så er der klimaet ikke at forglemme. Om få år kører de fleste i elbiler, og når det bliver på grøn strøm, er den del af forbeholdet elimineret.

Flemming Ejlersen. Arkivfoto: Lars Juul
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce