Annonce
Læserbrev

Replik til havneformand: Horsens Erhvervshavn skal ikke vækste for enhver pris

Det er et faktum, at kombinationen af erhvervshavn og boligområde aldrig kommer til at fungere. Derfor må politikerne på banen.

Læserbrev: Formanden for havnen, Claus Kvist Hansen, skriver 10. maj i sin replik til mit læserbrev, at Horsens Erhvervshavn er en vækstmotor for Horsens.

Det er vist det, man kan kalde for en mild overdrivelse.

Men formanden for havnen får sin gode hyre for bl.a. at fremme havnens interesser, må man forstå.

Den omtalte oplandsanalyse for havnen (bestilt og betalt af havnen), som formanden forsvarer så inderligt, og som havnen bruger flittigt i sin markedsføring, må man være særdeles kritisk overfor, når man som borger ikke kan få oplyst, hvilke virksomheder der er medregnet i analysen.

Der er langt fra de ca. 400 medarbejdere, som havnens virksomheder beskæftiger, til de ca. 1600 medarbejdere med et skatteprovenue på 374 mio. kr., som analysen mener, at havnen genererer.

Det er grotesk, at man med oplandsanalysen i hånden argumenterer for vækst/udvidelse på erhvervshavnen, når både havneformanden og havnedirektøren er godt bekendt med, hvilke store problemer tilsynsmyndigheden Horsens Kommune har med virksomheder på havnen, der tilsyneladende hverken kan eller vil overholde gældende regler for støjudledning.

Det er et faktum, at kombinationen af erhvervshavn og boligområde aldrig kommer til at fungere. Derfor må politikerne på banen.

Vi er mange, der absolut ikke ser nogen fornuft i at udvide en allerede støjende erhvervshavn beliggende midt i Horsens by.

Horsens og i særdeleshed Horsens Erhvervshavn skal ikke vækste for enhver pris.

I relation til kombinationen af erhvervshavn og boligområde gælder det gamle ordsprog stadig: Man kan ikke både blæse og have mel i munden.

Gunnar Borg. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce