Annonce
Debat

Replik: 'Pointerne i hans debatindlæg er så begavede, at de fortjener at blive tænkt over'

Bent Riis. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: I Horsens Folkeblad 7. januar var der et læserbrev fra Torben Busk, og pointerne i hans debatindlæg er så begavede, at de fortjener at blive tænkt over.

Læserbrevets overskrift er "Vækst må ikke blive det primære".

Torben Busk gør blandt andet opmærksom på de problemer, som andre såkaldte vækstbyer oplever som en direkte konsekvens af enøjede politiske mål om grænseløs befolkningstilvækst.

Når hele bestræbelsen går ud på at få flere og flere tilflyttere, må der nødvendigvis bygges hurtigt, højt, tæt og grimt, som vi ser det ske her i byen.

Hvis alle lejlighederne bliver beboet, kan enhver regne ud, at det vil medføre en øget trafikbelastning og forurening i midtbyen. En udvikling, som hele verdens klimabevidsthed ellers er enige om, bør høre fortiden til.

En af de helt store arkitektoniske forurenere af Horsens er Casa. Denne uæstetiske koncern har et slogan, som fortæller alt om åndløsheden. "Vi bygger på fremtiden", står der på de alt for mange stakitter, der er opstillet foran endnu et ubehageligt Casa-byggeri.

Hvis koncernen var i besiddelse af en smule dannelse, ville man vide, at al positiv forandring kun kan stå på skuldrene af fortiden, og sloganet ville være "Vi bygger på fortiden".


Uden respekt for det, som findes i forvejen, bliver resultatet de kolde og frastødende fremmedlegemer, som nu skyder op i skyerne over en smuk, gammel by. Byrådet giver grønt lys til det hele, fordi der ikke har været en filosof i horsensiansk politik, siden Jakob Ravn var med fra 1974 til 1993.

Bent Riis


Uden respekt for det, som findes i forvejen, bliver resultatet de kolde og frastødende fremmedlegemer, som nu skyder op i skyerne over en smuk, gammel by.

Byrådet giver grønt lys til det hele, fordi der ikke har været en filosof i horsensiansk politik, siden Jakob Ravn var med fra 1974 til 1993.

Han kunne aldrig være så dum at sige, at vi skal bygge på fremtiden; han ville snarere have sagt, at vi skal stoppe op og kigge på duggen i græsset.

Men det er desværre sjældent, at filosoffer gider beskæftige sig med politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce