Annonce
Debat

Replik om vagtlægers løn: Lad os få et offentligt vagtsystem til en fast honorering på timebasis

Annette Blynel. Pressefoto

Læserbrev: Efter at have set udsendelsen "Patienter på samlebånd" røg min barnetro.

Jeg er opdraget med respekt for lægerne og deres faglige kunnen. Jeg har da heldigvis også mødt dygtige og empatiske praktiserende læger. Men så kommer den virkelige fortælling og ødelægger det hele.

Regionernes Lønnings- og Takstnævn har indgået en vanvittig aftale med de selvstændige praktiserende læger (PLO) om honorering som vagtlæge. En honorering på akkord, som garanteret fremmer effektiviteten - flest mulige borgere igennem "transportbåndet" så hurtigt som muligt - og så ud af vores butik.

Annonce

Og tilmed sikrer det vagtlægen en formidabel løn. 30 samtaler i timen giver anslået 30.000 kr. på en vagt.


Jeg er simpelthen rystet i min barnetro - og må vist til at tro om igen. Den aftale må laves om - så hurtigt som muligt.

Annette Blynel


Jeg er simpelthen rystet i min barnetro - og må vist til at tro om igen. Den aftale må laves om - så hurtigt som muligt.

Grundlæggende er det min holdning, at ingen i vores sundhedsvæsen skal arbejde på akkord. Tværtimod taler vi om borgere med alvorlige og til tider livstruende sygdomme, som skal behandles med højest mulig faglig viden, tid til vurdering og refleksion og ikke mindst tid til at høre på borgerens egne oplevelser.

De skal ikke afvises som irrelevante med en besked om, at de kan henvende sig til egen læge næste dag, hvis det stadig "gør ondt".

Lægerne påpeger stor travlhed og for få læger til at varetage opgaven. Jamen, så ansæt da for pokker nogle flere af jeres kolleger.

Det er PLO selv, der tilrettelægger, hvor mange og hvornår lægerne skal være til stede i vagttiden. Så er der flere til at dele opgaverne, er der naturligvis også flere til at "dele" honoreringen.

Lad os få et offentligt vagtsystem til en fast honorering på timebasis.

Så en stor opfordring til Danske Regioner: Få den aftale med de private læger ændret - det kan kun gå for langsomt.

Men gad vide om PLO vil være med til det, eller om de ønsker at fastholde nuværende lukrative aftale?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce