Annonce
Debat

Replik om gymnasieaftale: Socialisme eller sund fornuft og sammenhængskraft?

Hans Biering Fonsbøl. Privatfoto

Læserbrev: Niels Flemming Hansen (K) og Rune Bønnelykke (Nye Borgerlige) er begge faret i blækhuset (læserbrevene "Hvorfor afskaffer regeringen det frie gymnasie-valg? Socialismen må aldrig gå ud over vores børn og unge" og "Politikerne skal holde fingrene væk - tvangsfordeling er en katastrofe for både eleverne og gymnasierne", red.) pga. den ny aftale om fordeling af eleverne på landets gymnasier: Vejles børn og unge trues af socialismen!

Dejligt at se en efterhånden sjælden borgerlig samdrægtighed.

Men politikerne skal på ingen måde holde fingrene væk i denne sag, Rune. De har en forbandet pligt til at sørge for, at vi skatteborgere får mest mulig uddannelses-valuta for vores skattekroner.

Annonce

Derfor skal de hjælpe med at fordele eleverne på vore gymnasier, så disse samlet set får de bedst mulige arbejdsvilkår.

Niels Flemmings forslag om "at stille strengere krav til de gymnasier, der ikke kan finde ud af at håndtere deres udfordringer" er en hån mod de gymnasier, der kæmper med vanskelige arbejdsvilkår i form af et for ensidigt sammensat elevgrundlag.

Nu er vi jo ikke socialister i Alternativet, men vi har ofte et godt samarbejde med de mere eller mindre socialistiske partier omkring vores grønne bæredygtigheds-dagsordener.

Gymnasieaftalen handler også om at sikre et bæredygtigt dansk samfund fremover. Det er utrolig vigtigt for bæredygtighed og sammenhængskraft i vores samfund, at der stadig findes relevante mødesteder for alle borgere i vort samfund - på tværs af herkomst, kultur og socio-økonomisk stilling.


Vi skal modarbejde de foruroligende tendenser til silo-dannelse i vores samfund, hvor vi kun har samspil med mennesker fra vores egen kultur eller klasse.

Hans Fonsbøl


Vi skal modarbejde de foruroligende tendenser til silo-dannelse i vores samfund, hvor vi kun har samspil med mennesker fra vores egen kultur eller klasse.

Jeg tænker på min egen udvikling: Efter en ret privilegeret opvækst i en præstegård på landet på Vejle-egnen og skolegang i gymnasiet, der jo dengang stort set var forbeholdt borgerskabets børn, blev jeg værnepligtig i nærheden af København. Ikke mindst det at blive kammerat med unge fra den københavnske arbejderbefolkning var chokerende, interessant - og uden tvivl udviklende for mig som samfundsborger.

Vi skal sørge for at skabe muligheder for, at unge fra alle samfundslag kan komme tæt nok på hinanden til at skabe gode relationer og gensidig forståelse. Idrætslivet gør en værdifuld indsats her, men gymnasierne skal også give deres bidrag.

Egentlig skulle man jo tro, at de borgerlige også ville være interesserede i dette. Gennem ghetto-pakken har de lagt sig i selen for netop at modarbejde visse tendenser til silo-dannelse.

Jeg synes, det må være lidt svært at skulle sige til indvandrerne i Danmark: "Vi vil ikke have, at I klumper jer sammen i ghettoer, men vi vil have jeres unge mennesker klumpet sammen i ghetto-gymnasier."

Annonce
Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Tårnby og København har en bedre natur end Hedensted: Kommunen er i bund på biodiversitet

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Kvikt vidne slog alarm - få minutter senere var formodede dieseltyve fanget

Sport

Anne-Marie Rindom vandt 8. sejlads: Hendes værste konkurrent er uden medaljechance

Sport

Efter meget tæt kamp: Anders fra Odder er færdig ved OL

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Sport

Mens du sov: Ro-duo vinder OL-bronze og fordobler dansk medaljehøst

Debat

Fusion mellem Det Gule Pakhus og Kulisselageret kan få fatale konsekvenser for brugerne

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Erhverv

Natklubber gør klar til drinks og dans i september: Øllene flyder dog tidligere på Zwei Grosse Bier Bar

Annonce