Annonce
Debat

Replik om græsslåning: I forhold til biodiversitet skal de forskellige arealer i hvert fald deles op i tre typer

"Skal Nim være Danmarks svar på Gotland, der er kendt for sin naturlige skønhed, eller er det velfriserede uden stor biodiversitet målet", spørger Lars Hyttel. Foto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Tillykke til Nim med deres fem nyudnævnte bypedeller (Horsens Folkeblad 20. juni).

De skal være med til at holde Nim smuk.

Lars Hyttel. Privatfoto

Jeg blev dog betænkelig over, at der uden videre blev lavet et lighedstegn, således at Nim bliver smukkere, ved at der bliver slået græs.


Hvis jeg i sommer skal lokkes til Nim med familien og købe en is i købmandsbutikken, skal det være fordi, bypedellerne har tænkt sig om og overvejet, hvornår græsset klippes.

Lars Hyttel


Hvis jeg i sommer skal lokkes til Nim med familien og købe en is i købmandsbutikken, skal det være fordi, bypedellerne har tænkt sig om og overvejet, hvornår græsset klippes.

I forhold til biodiversitet skal de forskellige arealer i hvert fald deles op i tre typer.

Den første type skal bruges til boldspil, leg og lignende. Her er det mest hensigtsmæssigt, at græsset er slået som på en fodboldbane.

Den næste type areal skal kun klippes halvt så meget. Græsset bliver en anelse længere, og de vilde blomster som kællingetand, hvidkløver, høgeurt, brunelle, ærenpris m.m. får lov at stå med sit blomsterflor.

Efter min mening er en græsplæne med de sartgule høgeurt noget at det smukkeste. Disse arealer kan man med lethed alligevel færdes i og over.

Den tredje type areal, hvor grøfterne hører under eller eventuelt et stykke af den store græsplæne på billedet i avisen, skal kun klippes to gange i sæsonen.

Til gengæld vil det være ideelt at fjerne det afklippede. Her vil der hurtigt komme margeritter, perikon, rødkløver, regnfan, blåhat samt mange andre arter.

Mælkebøtter er desværre forkætret, men er faktisk uundværlig for bierne i det tidlige forår.

Om sommeren vil det desuden ikke være mælkebøtter, der vil ses i blomsterhavet.

Skal Nim være Danmarks svar på Gotland, der er kendt for sin naturlige skønhed, eller er det velfriserede uden stor biodiversitet målet?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce