Annonce
Debat

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

"Er du ikke tilhænger af lokalplanen, er det vigtigt, at du gør indsigelse mod den og/eller benytter dig af at skrive under på et af de kort, der er placeret ved siden af Dagli' Brugsen (på Søndergade). Hvis du ikke reagerer, er der risiko for, at det vil blive opfattet som om, du er tilhænger af planen", skriver Gert Chrillesen. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Læserbrev: Forhenværende borgmester Uffe Jensen udtaler i Horsens Folkeblad 17. december 2021 omkring lokalplan 5041 (Alexandra Plads Hou):

"- Vi har fået omkring 250 underskrifter mod byggeriet, og generelt er der kommet mange indsigelser mod kommuneplanen. Men der bor omkring 1700 borgere i Hou, så der er stadig et stort, tavst flertal."

Uffe Jensen lancerer hermed en ny form for politisk beslutningsgrundlag: "Det tavse flertal" (underforstået et flertal, der mener det modsatte af underskriverne). Et begreb, man i den forbindelse normalt kun bruger, hvis man er løbet helt tør for skud i bøssen eller befinder sig i stater, vi normalt ikke ønsker at sammenligne os med.

Annonce

Jeg har indtil nu tilhørt dette "tavse flertal"; men da Uffe Jensen nu tydeligt forsøger at tilvejebringe den opfattelse, at hvis man ikke er blandt underskriverne, må man være tilhænger af det nye forslag til lokalplan for Alexandra Plads i Hou (Lokalplan 5041), må jeg nødvendigvis nu give min mening til kende.

Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har.

Jeg er sikker på, at der blandt "Det tavse flertal" (indtil nu har en omkring halv snes stykker givet deres mening til kende som tilhængere af projektet) gemmer sig et stort "tavst flertal", der deler mine holdninger. Dette er naturligvis lige så udokumenteret som Uffe Jensens påstande.

Skulle man alligevel prøve at gå ind på Uffe Jensens præmisser, springer det i øjnene, at han i det tavse flertal indregner alle borgere i Hou, altså i aldersgruppen helt ned til de nyfødte.

Gert Chrillesen

Skulle man alligevel prøve at gå ind på Uffe Jensens præmisser, springer det i øjnene, at han i det tavse flertal indregner alle borgere i Hou, altså i aldersgruppen helt ned til de nyfødte. Dette er efter min mening lige så useriøst som at acceptere begrebet "Det tavse flertal" som en afgørende faktor i denne situation.

Han burde primært begrænse sig til den del af byens borgere, der bliver berørt af projektet, eller som minimum dem, der har stemmeret.

Vi har altså 250 (p.t. 305) underskrifter (tæt på 25 pct. af de stemmeberettigede) imod det planlagte byggeri og "et stort tavst flertal", hvis holdning jeg ikke kender, samt et byggefirma, der tilsyneladende har haft stor indflydelse på udformningen af lokalplanen. Hvilken af disse tre vægter mest, når lokalplanen kommer til afstemning i kommunalbestyrelsen?

Jeg håber, den nye kommunalbestyrelse vil være lydhør og tage hensyn til lokalbefolkningen i Hou, når de skal træffe deres beslutning.

Er du ikke tilhænger af lokalplanen, er det vigtigt, at du gør indsigelse mod den og/eller benytter dig af at skrive under på et af de kort, der er placeret ved siden af Dagli' Brugsen (på Søndergade). Hvis du ikke reagerer, er der risiko for, at det vil blive opfattet som om, du er tilhænger af planen.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hver 10. medarbejder i ældreplejen er syg: Kommunen sætter andre opgaver på pause for at sikre pleje

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens

Rent vand er ingen selvfølge: 145 lodsejere involveres i 1000 hektar stor jord-kabale

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce