Annonce
Debat

Replik om 'Det gode liv': Vi forsøger i det mindste at sætte ord på de forslag, vi går til valg på

Lars Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Når vi sætter store spørgsmål til debat, bliver resultatet ofte til en lang række meningsløse bud på, hvordan vi her i Hedensted skal skabe rammerne for det gode liv.

Kristendemokraternes byrådskandidat Simon Bendfeldt har i en række forskellige debatindlæg forsøgt sig ud i politikerkunstens yndlingsbeskæftigelse, nemlig at fremstå handlekraftig, forandringsparat og fortaler for det gode liv.

Men det mest handlingsorienterede, han fortæller, er om en møderække, han har deltaget i for at udvikle en ny tværgående politik i Hedensted med overskriften "Det gode liv".

Annonce

Det lyder jo meget godt. Men hvad betyder det egentlig?


Det ville have været rart med lidt konkrete bud på og mere klar i mælet, hvilke ting han vil forandre eller forny. For ellers er det jo tom snak!

Lars Jensen


Det ville have været rart med lidt konkrete bud på og mere klar i mælet, hvilke ting han vil forandre eller forny. For ellers er det jo tom snak!

Når Hedensted-visionen om det gode liv nævner naturen som en ressource og samtidig vil sikre en lige adgang til alle vores kommunale ressourcer, kunne Simon Bendfeldt måske have forholdt sig til et konservativt forslag om at udlægge grusgrav til nye rekreative områder med svømmebad, løbestier og måske endda en friluftsscene.

Vi forsøger i det mindste at sætte ord på de forslag, vi går til valg på - og vil gennemføre i det nye byråd.

Og når 87-årige Helle Petersen i Løsning ikke længere kan få hjælp til at komme til en forestilling i teaterforeningen eller få en borgerrådgiver til at tale hendes sag, når det bliver svært at få de rigtige hjælpemidler, hvordan skal vi så kunne tage et luftigt budskab om at tage ansvar helt alvorligt?

Det strider i min optik mod ønsket om at give nemmere adgang til deltagelse i fællesskaberne i Hedensted.

I andre indlæg tales der om de kommunalt ansatte, som indirekte bliver bebrejdet, at 19 pct. af dem skifter job hvert år. Jeg tror, det er udtryk for en lidt forældet tankegang. Især fordi 25 pct. af alle danskere skifter job om året.

Det jo strålende, at Hedensted ligger markant under gennemsnittet.

Skal vi gøre noget for både borgerne og de kommunalt ansatte, handler det nok mere om at frigøre dem fra snærende budgetter og regneark, så de får mulighed for at arbejde professionelt og med blik for den enkelte borgers behov.

Alt for ofte virker det som om, at sagsbehandlingen tager sit udgangspunkt i, hvordan man sikrer sig størst mulig refusion fra statens side. Og ikke hvordan borgerne hjælpes bedst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce