Annonce
Horsens

Replik: Kattegatforbindelsen er politisk korrekt københavnerfedteri

Uffe Lindum. Arkivfoto

Læserbrev: Det er let at se, at direktør Kasper Bregendahl i Horsens Folkeblad (indlæg 13.10.) ikke har noget i klemme i forbindelse med planerne om en Kattegatforbindelse til at begunstige København yderligere.

Kasper Bregendahl vil åbenbart ikke indse, at en gennemførelse af planen vil drive en mængde af Odders borgere fra hus og hjem til fordel for en eller flere færdselsårer, hvis formål udelukkende er at centrere alt i Danmarks afsides beliggende, Sverigesfikserede såkaldte hovedstad.

Men selv Kasper Bregendahl tror vel ikke, at det nok så berømte miljø belastes mindre af motorveje og jernbaner på kryds og tværs gennem Odder kommune, over Samsø og på langs af Røsnæs end af færgerne mellem Jylland og Sjælland?

Annonce


Jeg har endnu ingen mødt, som ønsker Odder Kommune gjort til gennemgangs-lejr.


Odder er en rolig og rimeligt harmonisk bopælskommune centralt i Danmark, og de mennesker, der ikke kan vente tre-fem timer i bil/tog på at sætte deres ben i København, burde tvangsforflyttes dertil eller henvises til at flyve, som mange allerede gør fra Aarhus Havn til Københavns Frihavn, hvilket aalborgensere selvsagt også kan gøre.

Jeg har endnu ingen mødt, som ønsker Odder Kommune gjort til gennemgangslejr. Hvorfor den og dens rolige livsrytme skal ødelægges for at tilfredsstille København - ingen taler om, hvor hurtigt københavnere kan komme til Odder eller i det hele taget til den rådne banan, som København traditionelt kalder området uden for Vestvolden – savnes der i enhver forstand et bare nogenlunde sagligt svar på.

Ej heller Kasper Bregendahl er leveringsdygtig heri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce