Annonce
Læserbrev

Replik: Ideen om Kattegatbroen blev født i Odder af 'Jernlarsen'

Mit ærinde er blot, at jeg mener, at man og hermed aviserne bør tilskrive den rette person æren bag det oprindelige forslag til denne forbindelse.

Læserbrev: Der har gennem årene været skrevet en del artikler i Horsens Folkeblad og helt sikkert i mange andre af landets aviser om forslag eller ideer til en ny broforbindelse mellem Jylland og Sjælland.

Forslaget er søgt fremmet adskillige gange fra erhvervslivets side, og i 2008 oprettedes Kattegatkomiteen.

Af den sidste artikel i Horsens Folkeblad lørdag 4. januar fremgår det ligesom, at idemanden til en Kattegatbro skulle være en Henrik Garver, som var analysechef i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, og som på TV 2 argumenterede for endnu en fast forbindelse over Kattegat.

I alle de artikler, jeg i de seneste år har læst om denne forbindelse, har jeg aldrig set rigtigt beskrevet, hvem der barslede med denne ide første gang.

Ideen blev nemlig født første gang i Odder af "Jernlarsen", indehaveren af Odder Jern.

Det ligger tilbage til omkring 1960 og blev omtalt i tekst og skitseforslag i datidens aviser, i hvert fald i dem, der udkom omkring Odder og dermed sikkert også i Horsens Folkeblad.

Mit ærinde er blot, at jeg mener, at man og hermed aviserne bør tilskrive den rette person æren bag det oprindelige forslag til denne forbindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];