Annonce
Debat

Replik i Nørrestrand-debat: Gå efter bolden

Andreas Boesen. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Debatten om et spejderhus ved Nørrestrand har indtil nu handlet om, hvorvidt et stykke græsareal i byzone kan betragtes som vild natur.

Det er der nogle, der mener, at det ikke kan, og andre mener, at det kan. Fair nok.

Næste skridt i den sag er en politisk behandling af et borgerforslag og en lokalplan. Begge er dele i en sund demokratisk proces, og begge giver rig mulighed for debat.

Alligevel valgte Lone Bach (tidligere byrådsmedlem) at tage debatten til et lavpunkt og gå efter kvinden (spejderlederen) og ikke bolden (naturen).

Lone Bach antyder i et debatindlæg, at der er foregået urent trav i kommunen, fordi jeg har engageret mig i sagen, og fordi spejderlederen tidligere har engageret sig i lokalpolitik.

Lad mig starte med mig selv. Jeg har tidligere været kulturudvalgsformand, og for mig har det været en naturlig del at hjælpe det lokale foreningsliv med bedre forhold og faciliteter. Som eksempel kan nævnes inden for klatring, kor, fodbold, mountainbike, svømning, kampsport og mange andre. Jeg har også været ude og besøge spejdergrupper, der har henvendt sig til mig, og jeg har været i dialog med flere om deres faciliteter.

Jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan Lone Bach var byrådsmedlem, men i dag er det naturligt at være i dialog med vores foreningsliv og hjælpe dem med bedre vilkår. Derfor er det også lige lovlig friskt at påstå, at fordi man som byrådsmedlem har et ønske om bedre forhold for en forening, at der så er urent trav. Fred være med det - det kan jeg godt tåle.


Hvad jeg derimod synes er dybt usmageligt, er at hænge 100 spejdere ud, fordi de både trænger til et nyt spejderhus, og fordi deres spejderleder har været engageret i lokalpolitik.

Andreas Boesen


Hvad jeg derimod synes er dybt usmageligt, er at hænge 100 spejdere ud, fordi de både trænger til et nyt spejderhus, og fordi deres spejderleder har været engageret i lokalpolitik.

Jeg tror da pokker, at mange partier mangler kandidater, når de 10 år efter skal holdes til regnskab for, at de i dag lægger frivillige kræfter i en forening.

Jeg håber, at vi alle i denne debat kan gå efter bolden og lade demokratiet og dets processer gå deres gang, før end flere personer hænges ud. Det gavner ikke debatten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Erhverv For abonnenter

God for 1,9 milliarder: Så meget tjente Michael Mortensen i 2020

Annonce