Annonce
Debat

Replik i brodebat: Sommerhusejerne skaber deres egen virkelighed

Ib Salomon. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Hvis virkeligheden bliver for besværlig, skaber man da bare sin egen alternative virkelighed.

Og det er præcis, hvad Odderkystens Fællesudvalg er i gang med på vegne af kommunens 2200 sommerhusejere.

Den ubekvemme sandhed er, at en kommende Kattegatforbindelse vil påvirke hele kysten og næsten alle sommerhusområder, hvis den går i land ved Dyngby Strand.

Men det skal den så heller ikke, beslutter formand Gunner Jørgensen. Meget behændigt flytter han forbindelsens landgang til Gyllingnæs, dropper jernbanen og lader den eneste vejforbindelse gå til Tebstrup eller Gedved.

Men det scenarie er slet ikke nævnt i Vejdirektoratets forundersøgelse - og det er jo den, der gælder.

Forundersøgelsen nævner ganske vist Gyllingnæs som en mulighed, men vel at mærke skal en fire-sporet motorvej og en dobbeltsporet jernbane herfra løbe på langs af hele kommunen, fra syd til nord og tæt forbi blandt andet Gylling og Saksild - og ganske få kilometer fra alle kystens sommerhuse.

Den korridor fremgår tydeligt af kortmaterialet i forundersøgelsen.


Forbindelsens primære formål er at forbinde Aarhus og København, og det er derfor utænkeligt, at man vil sende trafikken på en omvej via Gedved.

Ib Salomon


Forbindelsens primære formål er at forbinde Aarhus og København, og det er derfor utænkeligt, at man vil sende trafikken på en omvej via Gedved.

At en bro eller tunnel til Gyllingnæs i givet fald skal gå tværs igennem det store Natura 2000-område mellem Samsø og Gyllingnæs glemmer Odderkystens Fællesudvalg også lige i farten, selv om det jo er et område med en helt speciel og beskyttet natur.

Et Natura 2000-område "skal beskyttes mod nye aktiviteter, der kan skade naturen i området", som Miljøstyrelsen skriver.

Men det skal åbenbart ikke beskyttes mod fællesudvalgets "bare ikke i min baghave"-politik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce