Annonce
Debat

Replik: Hvorfor seniorbofællesskab og hvorfor på Sognefogedgrunden? Her er Ældre Sagens grunde

Erik Christensen. Arkivfoto: Henrik Dolmer

Læserbrev: Jørgen Brandt har i et læserbrev ("Jeg mener, det vil være en meget stor fejl at nedlægge denne fine park, som vi har midt i byen", red.) protesteret over byggeri af et seniorbofællesskab på Sognefogedgrunden.

Der er naturligvis forskellige synspunkter om et projekt af denne karakter. Jeg hilser derfor en god, offentlig debat velkommen, derfor dette indlæg med et mere nuanceret syn på emnet.

Ældre borgere - også i Hedensted - efterspørger ældrevenlige boliger, hvor der er fællesskab, samvær, tryghed og godt naboskab, bl.a. for at undgå ensomhed.

Annonce

Boligerne må gerne have en bynær beliggenhed, nær ved indkøbsmuligheder, offentlig transport, kulturinstitutioner spisesteder m.v. Det viste to borgermøder i Hedensted, som blev afholdt i 2018 af Ældre Sagen og tre aktive pensionister.

Undersøgelser viser, at seniorer, der er flyttet i seniorbofællesskab, oplever forbedret livskvalitet, godt naboskab, mere tryghed og samvær, mindre ensomhed, har mindre sygdom og færre indlæggelser.


Det er en gevinst for den enkelte, pårørende og for samfundet generelt, når borgeren fysisk og mentalt har det godt. Derfor er det oplagt med et seniorbofællesskaber i Hedensted.

Erik Christensen


Det er en gevinst for den enkelte, pårørende og for samfundet generelt, når borgeren fysisk og mentalt har det godt. Derfor er det oplagt med et seniorbofællesskaber i Hedensted.

I forlængelse af møderne blev der etableret en interessegruppe og nedsat en styregruppe, hvor jeg er tovholder, om etablering af seniorbofællesskab i Hedensted.

Det har været en lang proces med flere "bump" undervejs, og der er holdt mange møder med kommunen, arkitekter og Lejerbo, der står for byggeri og udlejning af boligerne. Der har været mange spændende diskussioner, og der er lagt meget arbejde i hele det forberedende arbejde.

I forhold til målgruppen, seniorer, er Sognefogedgrunden ideel - tæt beliggende ved bytorv, forretninger, offentlig transport, rådhus, bibliotek, kirke, spisesteder. En grøn lomme, som med byggeriet vil fremstå som en mindre grøn oase med gamle allétræer, vilde planter, biodiversitet med stier, der gør området tilgængeligt for offentligheden.

Et byggeri i tre etager med op til 54 lejligheder i forskellige størrelser. Almene boliger, hvor langt de fleste pensionister vil få råd til at betale huslejen. Et bæredygtigt byggeri , der indeholder mange fællesfaciliteter både ude og inde - og med et atrium, der binder byggeriet sammen.

Styregruppen er tilfreds med, at et enigt byråd 26. maj vedtog hovedprincipperne for udarbejdelse af lokalplan for seniorbofællesskab.

Der er lang vej, og der er stadig udeståender, der skal drøftes med kommunen, og lokalplanen kommer i offentlig høring inden endelig godkendelse.

Man kan få mere viden på kommunens hjemmeside, pkt. 97 med i referatet fra byrådsmødet 26. maj.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce