Annonce
Debat

Replik: Hvor mon DF vil skære for at betale for ældrepolitikken?

Lars Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: Indrømmet - vi konservative byrådskandidater har naturligvis også vores ønsker og krav til fremtidens Hedensted. Selvfølgelig har vi det.

Vi er midt i en valgkamp. Om blot et par måneder skal vi sammensætte et nyt byråd, hvor der til forskel fra det siddende forhåbentlig også vil være konservative stemmer, der vil kæmpe for at gøre vores valgløfter til virkelighed.

Men det skæmmer debatten en smule, når vi skal læse om Dansk Folkepartis Allan Petersens ønsker om at sikre alle over 80 år en plejehjemsplads, ansættelse af flere varme hænder i ældreplejen, to nattevagter på plejehjemmene, efter- og videreuddannelse og en styrket indsats på demensområdet (læserbrevet "Vi vil have tilført flere midler til området, så vi kan levere en ældrepleje i topklasse", red.)

Annonce

Sammen med ønsket om at sikre en god livskvalitet for kommunens ældre lader det til at blive en dyr omgang. Ikke at vi kan være særligt uenige i ønsket om at styrke ældreindsatsen i Hedensted. Og vi skal gerne være med til at lægge stemmer til en moderne, fleksibel og kvalitetsbetonet ældrepolitik i det nye byråd.

Men helt ærligt. Én ting er at komme med en alenlang ønskeliste til ældrepolitikken uden at fortælle, hvor pengene skal komme fra, noget ganske andet er, at vi så skal spare på folkeskolen? Eller er det måske veteranerne eller de udsatte borgere, der må holde for?

Det bliver i hvert fald ikke skatteyderne, der skal betale for en bedre ældrepleje. For Dansk Folkeparti har jo netop stemt imod en skattestigning på 100 kr. om måneden, der ville give kommunen en ekstra årlig skatteindtægt på 25 mio. kr. til velfærdsforbedringer.

Men nogen skal jo betale, ikke sandt? Og en genopretningsplan på over 40 mio. kr. for social omsorg har voldt store problemer, så hvor vil DF skære for at betale ældrepolitikken?

At lade andre betale gennem serviceforringelser og nedskæringer er ikke altid vejen frem. Skatteforhøjelser er bestemt ikke vores kop te.

Men det rigtige spørgsmål at stille er vel dybest set, hvorfor Allan Petersen først nu to måneder inden byrådsvalget kommer i tanke om, at det er nødvendigt at styrke ældreplejen? Det har han haft fire år til at gøre noget ved som formand for social omsorg-udvalget.

Lars Jensen

Men det rigtige spørgsmål at stille er vel dybest set, hvorfor Allan Petersen først nu to måneder inden byrådsvalget kommer i tanke om, at det er nødvendigt at styrke ældreplejen?

Det har han haft fire år til at gøre noget ved som formand for social omsorg-udvalget.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce