Annonce
Debat

Replik fra byrådsmedlem: Folkestyret og det politiske samarbejde i Horsens har det fint

Paw Amdisen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Nye Borgerliges Søren Lind Jensen hælder i søndagens udgave af Horsens Folkeblad - i det brede samarbejdes navn? - endnu en verbal skidtspand ud over store dele af Horsens Byråd (læserbrevet "Det bør være muligt ganske udogmatisk at kunne diskutere sig frem til løsninger, som bæres igennem med brede flertal", red.)

Betina Vium Andersen har allerede i mandagens avis redegjort for, at hverken SF eller Enhedslisten rent faktisk stemte for det kommende parkeringshus i Rædersgade (læserbrevet "Hvis han havde fulgt med, ville han vide, at både SF og Enhedslisten stemte imod parkeringshuset", red.)

Ud over en simpel søgning på nettet kunne Søren Lind passende have startet med at læse referaterne af byrådets møde om sagen.

Læste han byrådets referater igennem, ville han også finde ud af, at langt de fleste af byrådets beslutninger træffes med brede flertal, men at der selvfølgelig også er uenigheder, og at disse uenigheder også ofte går på kryds og tværs af de traditionelle politiske skillelinjer.

At der skulle være et smalt politisk flertal, der over en bred kam træffer beslutningerne i Horsens Kommune, er simpelthen ikke rigtigt, og rygterne om et dårligt politisk klima i byrådet og manglende samarbejde er stærkt overdrevne.

Folkestyret og det politiske samarbejde i Horsens har det fint.

Det kan i øvrigt virke lidt komisk, at Søren Lind Jensen fører sig frem som fortaler for "brede flertal" hen over midten i det politiske spektrum. Søger man blot en lille smule i Søren Lind Jensens politiske fortid og nutid, vil man således hurtigt ane omridset af en højre-nationalistisk hardliner.

I 2002 måtte han således trække sig som østjysk folketingskandidat for Dansk Folkeparti efter en udtalelse, som åbenbart var for kontroversiel for partiets hovedbestyrelse.

Siden 2018 har Søren Lind Jensen været næstformand i Den Danske Forening, hvor han har været styrelsesmedlem siden 2008, og han har bl.a. også været medarrangør af Mosbjerg Folkefest, som er en årlig politisk festival for de mest yderliggående nationalistiske organisationer og debattører i Danmark.


Skulle Søren Lind Jensen komme i byrådet, skal det således blive interessant at følge, hvor stort ønsket om brede politiske flertal reelt er.

Paw Amdisen


Skulle Søren Lind Jensen komme i byrådet, skal det således blive interessant at følge, hvor stort ønsket om brede politiske flertal reelt er.

Og interessant skal det også blive at følge sammenholdet blandt de borgerlige partier, som allerede nu er ret kaotisk, hvis en mand med så markante holdninger og en så fjendtlig retorik over for store dele af byrådet bliver valgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce