Annonce
Debat

Replik: Dit svar består af nogle argumenter, der ikke har meget med Odder Kommunes beboere at gøre

Læserbrev: Kære borgmester. Tak for dit svar, som jeg har læst med interesse (læserbrevet "Forbindelsen vil fremtidssikre Danmark", red.)

Jeg har forgæves ledt efter fem gode argumenter for, at fordelene ved broen for Odder Kommunes beboere er større end ulemperne ved broen og de medfølgende to motorveje og en jernbanelinje.

Det synes jeg ikke, du har svaret på.


Som borgmester i Odder skal du vel sikre så gode forhold som muligt for kommunens beboere som muligt. Det er jo det, du er valgt til.

Lars Ottosen


Som borgmester i Odder skal du vel sikre så gode forhold som muligt for kommunens beboere som muligt. Det er jo det, du er valgt til.

Dit svar består af nogle argumenter, der ikke har meget med Odder Kommunes beboere at gøre.

Du fremhæver, at en markant kortere rejsetid mellem Aarhus og København vil bidrage positivt til vores internationale forpligtelser om klimareduktion.

Vejdirektoratet forventer en stærkt stigende trafik som følge af en Kattegatbro, altså flere biler og mere CO2-udledning. Men da broen, hvis den da kommer, først forventes færdig om 15-20 år, så vil vi næsten alle køre i elbiler, eller måske på CO2-neutralt brændstof (fremstillet af brint og CO2). Så det argument holder ikke så godt.

Du mener, at en Kattegatbro vil være til gavn for fremkommeligheden for erhvervslivet og dens produktion, fordi den vil fjerne køerne på E45. Køerne på E45 skyldes i al væsentlighed lokal trafik og uheld, og dem vil man næppe vente 15-20 år med at løse. Det argument holder heller ikke så godt.

Du nævner driftssikkerhed, hvis Storebæltsbroen en dag måtte lukke. Skal vi med den baggrund også have to Øresundsbroer og to Femernforbindelser? Tja.

Med hensyn til en togforbindelse så er jeg enig i, at det kunne være ganske rart, men at investere så mange milliarder for at reducere rejsetiden til København med 1-1,5 timer forekommer i mit hoved ikke at være en rigtig prioritering.

Som nævnt indledningsvis mener jeg ikke, at du har forholdt dig til alle de mange alvorlige følger, en Kattegatbro vil få for rigtig mange af Odder Kommunes beboere. Det synes jeg, du skylder som borgmester.

Men lad os nu holde her, vi bliver vel nok ikke enige. Det skulle da lige være, hvis du virkelig fandt fem gode argumenter.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce