Annonce
Læserbrev

Replik: Det var altså bankerne selv, der betalte for bankpakkerne

Vil du venligst dokumentere hvilke banker, der er tale om?

Annonce

Læserbrev: Kære Henrik Hansen. Jeg læste dit debatindlæg af den 26/3 med stor interesse. Jeg er enig med dig i, at alle i tider som disse bør vise samfundssind. Dog kommer du med et par postulater, som jeg ikke kan lade gå ukommenteret hen.

Du hævder, at du foreløbig kun har hørt om, at bankerne her midt i den verdensomspændende krise uddeler milliardudbytter til aktionærerne. Vil du venligst dokumentere hvilke banker, der er tale om? Både Nordea, Danske Bank og Jyske Bank har alle udskudt deres generalforsamlinger, hvorfor intet milliardudbytte er udbetalt til aktionærerne endnu. De overvejer alle situationen og har udskudt deres generalforsamlinger.

Hvis bankerne alligevel vælger at udbetale udbytte, så husk, at det er overskud fra 2019, der uddeles, hvilket intet har at gøre med regeringens beslutning af den 12. marts 2020 om at frigive den kontracykliske kapitalbuffer.

Sidst men ikke mindst påstår du, at det var alle os skatteydere, der måtte betale for bankpakkerne under finanskrisen. Hvis du har fulgt med i dagspressen, så offentliggjorde Erhvervsministeriet sidst i 2018 resultatet for bankpakkerne, som viste, at staten havde et overskud på 17 mia. kr. på bankpakkerne. Det var altså bankerne selv, der betalte for bankpakkerne, og ikke os skatteydere, hvilket jo egentlig også var fair nok.

Jeg håber, ovennævnte hjælper dig og os alle med at bringe os igennem denne krise på en respektabel og faktuel korrekt måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Verdensmester skifter til HH Elite

Annonce