Annonce
Debat

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Rune Mikkelsen. Pressefoto

Læserbrev: Det er fejlagtigt at fremføre, at Nye Borgerlige kun er for de rige. Ser man på sammensætningen af partiets medlemmer, vil man kunne konstatere, at langt hovedparten tilhører middelklassen.

Vi har intet imod initiativrige mennesker, der via virkelyst og initiativrigdom skaber arbejdspladser og genererer skatteindtægter, der er grundlaget for, at stat, regioner og kommuner kan uddele velfærdsgoder.

Vi ser ikke nogen modsætning i at give erhvervslivet gode muligheder for at vækste kvalitativt, så længe det sker inden for gældende lovgivning.

Annonce

Nye Borgerlige er ikke liberalister, da vi som pragmatiske nationalkonservative understøtter stærke, effektive offentlige myndigheder og institutioner. En kontrollerende, styrende og overvågende stat, og ditto for så vidt angår kommunerne, siger vi imidlertid nej til.

Som Nye Borgerliges spidskandidat i Hedensted Kommune mener jeg, at de ældre medborgere selv skal kunne bestemme så meget som muligt og have flere valg at vælge imellem.

Konkurrence er altid sundt og kvalitetsfremmende. Pengene skal så at sige følge borgeren, og så er det op til den ældre medborger at vælge det ældretilbud, der passer ham/hende bedst.

Da kommunerne skal sørge for at få mest muligt ud af skatteprovenuet, må konkurrence mellem forskellige udbydere af ældreservice hilses velkomment.

Borgerne i Hedensted Kommune bør selvfølgelig være sikre på, at de skatter, de betaler, forvaltes på bedst mulig måde, og at den service, de får i den anden ende, er af høj kvalitet. Det bør med rimelighed kunne forlanges i et land med verdens højeste skattetryk.

Som det er i dag i Hedensted Kommune, har de, der er visiteret til madservice, mulighed for kølemad eller varm mad fra kommunen; dog eksisterer muligheden også fra godkendte private aktører, hvilket vi i Nye Borgerlige bifalder.

Er man visiteret til at få rengøringshjælp, skal pengene naturligvis også følge borgeren, således at man kan gøre brug af private aktører, hvis man ønsker det.

Det er således en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi som parti ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre. Det er simpelthen ikke sandt.


Ældre medborgere, der har bidraget til samfundet igennem et langt arbejdsliv, har selvfølgelig krav på en ordentlig ældreservice.

Rune Mikkelsen


Ældre medborgere, der har bidraget til samfundet igennem et langt arbejdsliv, har selvfølgelig krav på en ordentlig ældreservice.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Annonce