Annonce
Debat

Replik: Den socialdemokratiske regering har bragt dansk økonomi på en vinderkurs

Jens Jonatan Steen. Pressefoto

Læserbrev: Her i avisen har vi tidligere kunnet læse sydjyske Venstre-politikere som Christoffer Melson og Anni Mathiesen tordne mod den økonomiske politik i Danmark.

Sidstnævnte prøvede sågar at spille på vores frygt: "Vi kan ikke blive ved med at bruge penge og stifte gæld, uden det får store konsekvenser for næste generation." (i læserbrevet "Kald mig gerne gammeldags! Nogen bliver jo nødt til at være det, mens landets statsminister bruger løs af pengene", red.)

Men det er ikke tid til eksperimentere med massive nedskæringer, øget arbejdsløshed eller rundbarbering af den offentlige sektor. Den kurs ville have gjort varig skade hos bryggeriarbejderne på Carlsberg, i detailhandlen i Gothersgade og andre steder i vores blomstrende lokale erhvervsliv.

Annonce

Derfor kunne det også være interessant at høre, hvad Venstres folkevalgte siger om de aktuelle økonomiske nøgletal.

Ved at lytte til de økonomiske eksperter og holde hånden under dansk økonomi har den socialdemokratiske regering bragt dansk økonomi på en vinderkurs, som kun de færreste havde troet var mulig.

Ved at føre en aktiv finanspolitik med bl.a. hjælpepakker har vi holdt fut i kedlerne i dansk økonomi.

Alene i 2020 holdt den finanspolitiske indsats hånden under 79.000 danske arbejdspladser, i 2021 skønner Finansministeriet, at der er tale om 85.000 job, og i 2022 forventes der at blive tale om 40.000 job.

Alene siden februar er arbejdsløsheden raslet ned med over 30.000 ledige. Det er familier i Fredericia og resten af landet, som kan holde arbejdsløsheden for døren.

Den nuværende økonomiske politik betyder, at Danmark nu har sat kurs mod den højeste BNP-vækst i 15 år. Ifølge Finansministeriets seneste konvergensprogram for 2021 ventes dansk økonomi at vokse med 2,1 pct. i 2021 og 3,8 pct. i 2022. Det kommer vi alle til at nyde godt af.

Men kampen er naturligvis ikke slut endnu. Vi skal have arbejdsløsheden endnu længere ned, og vi skal sikre dem, som har været så modbydeligt hårdt ramt af coronaen, særligt service-, restaurations- og turistbrancherne.

Derfor har regeringen præsenteret en sommer- og erhvervspakke på 1,6 mia. kr. målrettet de udsatte brancher, ligesom vi også sætter ind overfor langtidsledige ældre og sikrer dagpengemodtagere bedre mulighed for omskoling.


Vores økonomiske ansvarlighed har gjort Danmark til det land i Norden, som målt på både BNP, beskæftigelse og privatforbrug har klaret sig bedst igennem den aktuelle krise.

Jens Jonatan Steen


Vores økonomiske ansvarlighed har gjort Danmark til det land i Norden, som målt på både BNP, beskæftigelse og privatforbrug har klaret sig bedst igennem den aktuelle krise.

Vi har meget at være stolte over.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce