Annonce
Brædstrup

Renseanlæg med vandleg er forsinket: Forventer opstart til efteråret

Det er i dette område ned til Ring Sø, at Samn Forsyning vil etablere et nyt rensningsanlæg. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Lang myndighedsbehandling har forsinket Samn Forsynings planer om et nyt renseanlæg ved Ring Sø i Brædstrup i et år. Nu forventer forsyningsselskabet, at projektet kan gå i gang til efteråret.
Annonce

Brædstrup: Egentlig skulle det nye renseanlæg ved Ring Sø allerede være etableret i sidste efterår. Nu bliver dette efterår i stedet startskuddet for anlægsfasen af en ny type rensningsanlæg, som Samn Forsyning planlægger at etablere ved Ring Sø.

Det tekniske anlæg skal rense overfladevand og drænvand fra den sydlige del af Brædstrup by, inden vandet ledes ud i søen.


Det er lidt en ny måde at gøre det på, og man ser flere steder rundt i landet, at man bruger regnvandsbassinerne mere rekreativt, hvor det tidligere har været et rent teknisk anlæg.

Berit Kristensen, projektleder


Anlægget etableres i forbindelse med separatkloakeringen i Brædstrup, og det skal samtidig være med til at sikre, at regnvand ikke belaster det kommunale rensningsanlæg.

Det nye rensningsanlæg bliver dog ikke et traditionelt anlæg med regnvandsbassiner, da det nye anlæg også skal have en værdi for byens borgere, så ud over de tekniske installationer vil der være mulighed for vandleg og aktiviteter - blandt andet ved to nye kunstige søer.

- Hele myndighedsbehandlingen har taget længere tid end forudset, men vi regner med opstart i dette efterår, hvor museumsfolk først vil gennemføre arkæologiske undersøgelser. Selve anlægsfasen af det tekniske anlæg, forventer vi, vil gå i gang i starten af næste år, siger Berit Kristensen, projektleder i Samn Forsyning.

Annonce

Stille zoner og vandleg

Ud over at fungere som et teknisk anlæg skal området lægge op til aktivitet, hvor der bliver mulighed for at lege med og udforske vandet i forskellige zoner. Den øverste del vil lægge op til leg, mens der vil også være stilleområder, hvor man kan sidde og betragte vandet og naturen ned til Ring Sø.

Sådan ser idéoplægget til det nye anlæg ved Ring Sø ud. Et teknisk anlæg, som giver mulighed for aktivitet og leg. Illustration: Samn Forsyning

Samtidig beplantes anlægget med træer og buske samt stauder og engplanter, hvilket sker for at få anlægget integreret på bedste vis ved søen.

- Det er lidt en ny måde at gøre det på, og man ser flere steder rundt i landet, at man bruger regnvandsbassinerne mere rekreativt, hvor det tidligere har været et rent teknisk anlæg. Nu ser man på, hvordan folk kan bruge vandet og få glæde af det. Anlægget ved Ring Sø er lidt specielt, fordi terrænnet skråner så meget. Her bruger vi terrænnet og området og forsøger at få det til at se naturligt ud med planter, så det falder ind i naturen i området, siger Berit Kristensen.

Det etableres således hverken stier eller bænke ved det nye anlæg. I stedet skal de besøgende gå i området, som det er, hvor der også sættes sten, som man sidde på. Det sker for at indpasse renseanlægget i naturen ved søen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce