Annonce
Horsens

Renovering og nye boliger: Boligforeninger investerer for 650 mio. kr.

Der nedlægges i alt 39 lejligheder i Beringsgaards to afdelinger i Marius Holsts Gade i forbindelse med renoveringen. Til gengæld indrettes der 49 nye lejligheder i de uudnyttede tagetager. Arkivfoto: Morten Pape

Byrådet siger god for, at Beringsgaard går i gang med en totalrenovering og byggeri 49 af nye taglejligheder i de to afdelinger i Marius Holsts Gade. Østerled-byggeri- og renovering og familieboliger i Lund var også på dagsordnen.

Annonce

Horsens: Horsens Byråd behandlede tirsdag aften renoveringer og byggerier af almene boliger i Horsens for mere end 650 mio. kr.

Det er boligforeningerne Beringsgaard, Horsens Sociale Boligselskab og Midtjysk Boligselskab, der har den store pung fremme, og pengene går bl.a. til en totalrenovering af og 49 nye taglejligheder i Beringsgaards to afdelinger i Marius Holsts Gade.

Med i den samlede pris er også Horsens Sociale Boligselskabs renovering af Østerled i Østbyen, som byrådet tirsdag aften fik præsenteret regnskabet for, og før det sagde byrådet god for Midtjysk Boligselskabs byggeri af 60 familieboliger, Havemarken, i Lund.

Investeringen i Marius Holsts Gade fik rosende ord med fra borgmester Peter Sørensen (S).

- Der er tale om en totalrenovering i afdelingerne i Marius Holsts Gade, så vi får nogle topmoderne lejligheder, hvor der også er tænkt på energiforbruget og klimasikring. Vi kan kun glæde os over, at boligforeningerne tager den opgave på sig, sagde han.

Taglejlighederne indrettes i uudnyttede tagetager i Marius Holsts Gade. Der bliver tale om forholdsvis små lejligheder på ca. 60-65 kvm og til en husleje omkring de 4000 kr.

- Det er godt, for vi har brug for små boliger med huslejepriser i den lave ende, konstaterede borgmesteren.

Marius Holsts Gade

Boligforeningen Beringsgaard har to afdelinger i Marius Holsts Gade, og begge steder er der vedtaget en helhedsplan, der betyder en totalrenovering af boligmassen.Afdeling 3 umiddelbart øst for banegården består i dag af 222 boliger, opført i 1948-1954. Efter renoveringen vil afdelingen bestå af 197 familieboliger, hvoraf der etableres 95 nyindrettede boliger. Der bliver nedlagt 25 boliger, men samtidig etableres 30 nye, mindre boliger i den uudnyttede tagetage.

Afdeling 4 består af i dag af 113 boliger, opført i 1960. Efter renoveringen vil afdelingen bestå af 99 familieboliger, hvoraf der etableres 47 nyindrettede boliger. Der bliver nedlagt 14 boliger, men samtidig etableres 19 nye, mindre boliger i den uudnyttede tagetage.

Annonce

Forbeholdt flygtninge?

Dagsordenpunkterne blev vedtaget enstemmigt, men inden da fik Ingerlise Thaysen ordet. Hun bemærkede, at der i dagsordenteksten står, at boligforeningen overtager anvisningsretten til de i alt 49 nye boliger i Marius Holst Gade, og at de kan forbeholdes flygtninge.

- Jeg synes også, at det er dejligt, at vi får nye, billige boliger, men skal man forstå det sådan, at vi kan få små 50 flygtninge boende på et meget lille område? Det er jeg ikke interesseret i. Hvem bestemmer, hvem der skal flytte ind?, spurgte hun.

Peter Sørensen svarede, at den sociale anvisningsret tæller andre end flygtninge. Og at der står "kan" og ikke "skal" i teksten.

- Alle vil få mulighed for at få en god bolig i Marius Holsts Gade. I øvrigt ser vi jo et stop i strømmen af flygtninge. Vi kan ikke sige, om det kommer igen, men jeg tror ikke, at det er den vej, det går, sagde han og lovede Ingerlise Thaysen en skriftlig redegørelse for de nærmere bestemmelser om anvisningsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce