Annonce
Horsens

Renovering og nye boliger: Boligforeninger investerer for 650 mio. kr.

Der nedlægges i alt 39 lejligheder i Beringsgaards to afdelinger i Marius Holsts Gade i forbindelse med renoveringen. Til gengæld indrettes der 49 nye lejligheder i de uudnyttede tagetager. Arkivfoto: Morten Pape

Byrådet siger god for, at Beringsgaard går i gang med en totalrenovering og byggeri 49 af nye taglejligheder i de to afdelinger i Marius Holsts Gade. Østerled-byggeri- og renovering og familieboliger i Lund var også på dagsordnen.

Horsens: Horsens Byråd behandlede tirsdag aften renoveringer og byggerier af almene boliger i Horsens for mere end 650 mio. kr.

Det er boligforeningerne Beringsgaard, Horsens Sociale Boligselskab og Midtjysk Boligselskab, der har den store pung fremme, og pengene går bl.a. til en totalrenovering af og 49 nye taglejligheder i Beringsgaards to afdelinger i Marius Holsts Gade.

Med i den samlede pris er også Horsens Sociale Boligselskabs renovering af Østerled i Østbyen, som byrådet tirsdag aften fik præsenteret regnskabet for, og før det sagde byrådet god for Midtjysk Boligselskabs byggeri af 60 familieboliger, Havemarken, i Lund.

Investeringen i Marius Holsts Gade fik rosende ord med fra borgmester Peter Sørensen (S).

- Der er tale om en totalrenovering i afdelingerne i Marius Holsts Gade, så vi får nogle topmoderne lejligheder, hvor der også er tænkt på energiforbruget og klimasikring. Vi kan kun glæde os over, at boligforeningerne tager den opgave på sig, sagde han.

Taglejlighederne indrettes i uudnyttede tagetager i Marius Holsts Gade. Der bliver tale om forholdsvis små lejligheder på ca. 60-65 kvm og til en husleje omkring de 4000 kr.

- Det er godt, for vi har brug for små boliger med huslejepriser i den lave ende, konstaterede borgmesteren.

Marius Holsts Gade

Boligforeningen Beringsgaard har to afdelinger i Marius Holsts Gade, og begge steder er der vedtaget en helhedsplan, der betyder en totalrenovering af boligmassen.Afdeling 3 umiddelbart øst for banegården består i dag af 222 boliger, opført i 1948-1954. Efter renoveringen vil afdelingen bestå af 197 familieboliger, hvoraf der etableres 95 nyindrettede boliger. Der bliver nedlagt 25 boliger, men samtidig etableres 30 nye, mindre boliger i den uudnyttede tagetage.

Afdeling 4 består af i dag af 113 boliger, opført i 1960. Efter renoveringen vil afdelingen bestå af 99 familieboliger, hvoraf der etableres 47 nyindrettede boliger. Der bliver nedlagt 14 boliger, men samtidig etableres 19 nye, mindre boliger i den uudnyttede tagetage.

Forbeholdt flygtninge?

Dagsordenpunkterne blev vedtaget enstemmigt, men inden da fik Ingerlise Thaysen ordet. Hun bemærkede, at der i dagsordenteksten står, at boligforeningen overtager anvisningsretten til de i alt 49 nye boliger i Marius Holst Gade, og at de kan forbeholdes flygtninge.

- Jeg synes også, at det er dejligt, at vi får nye, billige boliger, men skal man forstå det sådan, at vi kan få små 50 flygtninge boende på et meget lille område? Det er jeg ikke interesseret i. Hvem bestemmer, hvem der skal flytte ind?, spurgte hun.

Peter Sørensen svarede, at den sociale anvisningsret tæller andre end flygtninge. Og at der står "kan" og ikke "skal" i teksten.

- Alle vil få mulighed for at få en god bolig i Marius Holsts Gade. I øvrigt ser vi jo et stop i strømmen af flygtninge. Vi kan ikke sige, om det kommer igen, men jeg tror ikke, at det er den vej, det går, sagde han og lovede Ingerlise Thaysen en skriftlig redegørelse for de nærmere bestemmelser om anvisningsretten.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce