Annonce
Horsens

Renovering af mole bliver dobbelt så dyr som forventet

Det bliver mere end dobbelt så dyrt at renovere molen på Endelave Havn, end politikerne først have regnet med. Til gengæld skulle renoveringen betyde, at der i fremtiden bliver længere mellem de aflyste færger. Arkivfoto
Politikerne i plan- og miljøudvalget har nikket ja til at afsætte ekstra penge til at gøre det lettere for færgen at lægge til på Endelave. På sigt skal det give færre færgeaflysninger.

Endelave: Det bliver langt dyrere at renovere molen på Endelave Havn, end Horsens Kommune havde antaget.

Molen på havnen blev for nogle år siden påsejlet af Endelavefærgen, og i den forbindelse blev den beskadiget, og nu er det altså tid til at få udbedret skaderne.

I første omgang satte byrådet 2,8 millioner kroner af til den påkrævede renovering af molen. Det beløb skulle dække både selve renoveringen og betale for en erstatningsfærge og honorar til rådgivere. Men efter opgaven med renovering af molen har været i licitation, har det vist sig, at det beløb langt fra rækker.

Det billigste tilbud på at løse opgaven var på omkring 4,5 millioner kroner - og dertil kommer rådgiverhonorar, betaling af erstatningsfærge og forskellige uforudsete udgifter. I alt forventes den samlede pris for renoveringen at blive omkring 5,8 millioner kroner, og på sit seneste møde tiltrådte politikerne i plan- og miljøudvalget indstillingen fra direktionen om at godkende, at de ekstra udgifter gives som en tillægsbevilling.

- Det er jo ærgerligt, men det er noget, der skal laves. Sådan et færgeleje er jo ikke "nice to have" men "need to have", siger udvalgsformand Martin Ravn (V), som påpeger, at det er fordyrende, at alle materialer skal fragtes med færgen til Endelave.

Annonce

Satser på færre aflysninger

I forbindelse med at molen skal renoveres, er det også planen at udskifte og udbygge det fenderværk, der beskytter molen og de skibe, der lægger til.

I den forbindelse ønsker kommunen at etablere en såkaldt duc d'albe, som er en pæl, der fungerer som fender og hjælper færgen ved indsejling i havnen. Det vil betyde, at færgen vil få væsentligt nemmere ved at lægge til kaj i hårdt vejr, og det vil også reducere risikoen for, at færgen igen sejler ind i molen, ligesom det også forventes at betyde, at antallet af færgeaflysninger vil blive langt færre.

Det er planen, at arbejdet med at renovere molen på Endelave skal udføres i foråret 2020, så molen er klar til sommer-rykind på øen næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce