Annonce
Kultur

Remise-leder håber på ny aktivitet i januar

1. februar sidste år tiltrådte Marianne Jeppesen stillingen som leder af Remisen, og med undtagelse af sine første uger i jobbet har hun stort set lige siden måttet navigere i skiftende corona-restriktioner. Arkivfoto: Mikael Lund
Julefrokost-aflysninger ramte Remisen hårdest, fortæller leder Marianne Jeppesen.

Brande: Selvom Remisens leder gennem hele corona-perioden, Marianne Jeppesen, på ingen måde jubler over de restriktioner, som i praksis har lukket kulturlivet ned indtil 17. januar, forsikrer hun, at Brandes kulturhus nok skal komme helskindet igennem endnu en nedlukningsperiode.

Faktisk er det ikke de seneste restriktioner, som trådte i kraft søndag morgen, der har ramt Remisen hårdest:

- Det, der ramte os værst, var, da regeringen opfordrede til at droppe alle julefrokoster – det var den hårde, forklarer Marianne Jeppesen.

Annonce

Opfordringen om at droppe julefrokoster resulterede i en lang række ”bekymringsannulleringer” eller ”samvittighedsannulleringer”, som hun kalder dem og efterlod Remisen i lidt af et dilemma:

- Vi måtte gerne afholde, men kunderne blev opfordret til at annullere, konstaterer hun, og de manglende retningslinjer har efterladt både personalet i Remisen og kunderne i lidt af et vakuum med hensyn til, hvem der så skulle bære omkostningerne for de afbestilte arrangementer.

Konservativt forårsprogram

Januar er traditionelt en svær måned at sælge kulturarrangementer i, uanset om der er restriktioner eller ej, forklarer hun videre. Det næste kulturarrangement i Remisen er musikforeningen branderockers koncert med Gnags-guitarist Per Chr. Frost, som efter at være blevet udsat i flere omgange nu er programsat til fredag 21. januar, altså fire dage efter udløbet af de nuværende restriktioner, og derfor godt kan gennemføres, som det ser ud lige nu.

- Vi kunne godt fornemme, hvad vej det bar, forklarer Marianne Jeppesen, som med sine egne ord derfor har lagt et ret konservativt kulturprogram for foråret, ikke mindst fordi hun i et stykke tid har været nervøs for, at der var nye restriktioner på vej.


Vi kunne godt fornemme, hvad vej det bar.

Marianne Jeppesen

Der var ellers kommet godt gang i billetsalget igen, oplyser hun, men mens det tager et stykke tid at få gang i salget, er reaktionen helt anderledes hurtig, når der er udsigt til nye restriktioner, oplever hun – så går salget nærmest i stå omgående.

Annonce

Ingen konferencer – men gerne møder

Mens Remisen således ikke kan afvikle kulturarrangementer indtil 17. januar, må der gerne afholdes møder i huset – men ikke konferencer! Her er man ude i et definitionsspørgsmål, men ligesom med julefrokosterne er der jo også en mulighed for, at mødearrangører ender med at aflyse for en sikkerheds skyld, konstaterer Marianne Jeppesen, der på den måde risikerer at skulle ulejlige både madleverandører og sit eget serveringspersonale unødigt.

Også selvom det med Remisens størrelse ikke er noget problem at overholde de nuværende arealkrav – der er god plads i den tidligere remisebygning.

- Det er ikke den værste tid på året – lad os komme i gang igen 17. januar, så skal det nok gå. Det bliver ikke de her fire uger, der ødelægger det for os, fastslår Marianne Jeppesen, som først imødeser mere alvorlige problemer, hvis nedlukningen forlænges derudover.

Hun kan sagtens forstå indførelsen af restriktionerne i et sundhedsperspektiv, men hun erkender samtidig, at hun godt kan blive lidt mismodig af gang på gang at blive pålagt at lukke ned for aktiviteterne – det er i hvert fald ikke ligefrem med til at fremme arbejdsglæden, hverken hos hende selv eller Remisens øvrige ansatte, uddyber hun.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Erhverv

Overvældende interesse: Her vil John Arne bygge nyt padelcenter med fire baner

Annonce