Annonce
Horsens

Rema-lager standsede smitteudbrud: Krav om coronapas for ansatte virker, lyder status

Rema Distribution tjekker ikke de ansattes coronapas i døren, men den nærmeste leder kan tage stikprøver. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær/Ritzau Scanpix
Kravet om coronapas fra ansatte var kontroversielt, da Rema Distribution indførte det for få uger siden. Men det standsede ifølge virksomheden to større smitteudbrud, og siden er både lovgivning og andre virksomheder fulgt efter.

Horsens: Mens coronasmitten stiger, og flere og flere arbejdspladser, både offentlige og private, stiller krav om coronapas fra de ansatte, før de kan få lov at passe arbejdet, går smitteudviklingen den rigtige vej hos Rema Distribution i Horsens.

Virksomheden, der er lager og administration for alle landets Rema-butikker samt en lang række andre butikker, var blandt de første til at indføre krav om gyldigt coronapas hos de cirka 1000 ansatte - og det har virket, fortæller kommunikationschef Jonas Schrøder.

- Det tyder det i hvert fald på. I Vejle, hvor vi oplevede et udbrud, er vi på 14 dage gået fra 20 til én smittet, og i Horsens, hvor vi var oppe på 10 smittede, har vi i dag ingen smitteudbrud, siger han.

Annonce

Da Rema Distribution indførte coronapas-kravet i begyndelsen af november, blev der sået tvivl om lovligheden, men få dage senere blev der indgået en trepartsaftale, der har givet både offentlige og private virksomheder mulighed for at kræve coronapas af ansatte.

Jonas Schrøder fortæller, at de ansatte fra begyndelsen har bakket op om initiativet, som er taget dels for medarbejdernes sikkerhed og dels for at sikre driften af virksomheden.

Rent praktisk håndteres kravet ikke med tjek ved indgangen, men det er op til medarbejderne selv at udvise ansvar, og den nærmeste leder kan tage stikprøver, forklarer Jonas Schrøder.

Indsats for millioner

Til gengæld bidrager Rema Distribution med test-mulighed på arbejdspladsen.

Her har virksomheden hyret Falck, som står klar til at kvikteste i nogle tidsrum omkring mødetiden for de forskellige skiftehold. Jonas Schrøder vurderer, at muligheden benyttes af 10-20 medarbejdere om dagen.

Tidligere tilbød virksomheden også de ansatte mulighed for at blive vaccineret på arbejdspladsen.

- Vi har brugt flere millioner kroner på alt det her, men vi vil gerne herfra bakke op om smittebekæmpelsen, og det er virkelig noget, vi tager seriøst, siger Jonas Schrøder.

- Hvis vi får et stort smitteudbrud her på lageret, vil det jo ramme udkørslen af varer til butikkerne. Vi har en stor markedsandel, så det kunne få ret voldsomme konsekvenser for forsyningssikkerheden af dagligvarer. Det er vi meget opmærksom på, fastslår han.

Annonce
Horsens For abonnenter

Kommunen bruger 11 millioner på byggeri, som skal bruges i tre år: 40 specialskolebørn skal undervises i pavilloner

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

12-årige Emma faldt om på banegården med hjertestop: Nu er hendes redningskvinde indstillet til årets Årets førstehjælper

Horsens For abonnenter

Nyt byrådsmedlem sender en byge af spørgsmål: God tone, fremtiden for Hospitalskirken, det gode liv i Horsens og byrådsmedlemmernes tidsforbrug til debat i byrådssalen

Horsens

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

AC Horsens

AC Horsens  henter dynamisk midtbanemotor i OB: Moses Opondo lejet for foråret med købsoption

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Erhverv For abonnenter

Syv nye regnskaber: Stabilt år for herretøj, skrot blev til millioner, og revisionsfirma slettede de røde tal

Erhverv For abonnenter

Nu skal det være slut med bøvl, når bilen har fået en Bilka-bule: Hos ambitiøst Horsens-firma må en reparation max vare to timer

Erhverv

Peugeot er vippet af tronen: Horsensianerne har fået et nyt favorit-bilmærke

'Fantastiske data': Sådan skal du spise for at få et ekstraordinært langt liv

Erhverv

27-årig er klar til erhvervseventyr i Paradis: Jeg har altid drømt om at blive selvstændig

Hedensted For abonnenter

Vibeke stod på kanten af sin egen grav: Nu er hun på vej tilbage i præstekjolen

Kultur

Torup Kunst genopstår: Birgit vil køre galleri videre i Hannes ånd

Annonce