Annonce
Erhverv

Rema Distribution spillede bolden over til naboerne: Nu er den givet op til multibane, tarzanbane og skaterpark

Området, som naboerne har fået frie hænder til at etablere, udgør cirka 1000 kvadratmeter af Reitan Parken, der sammenlagt strækker sig over et areal på cirka 80.000 kvadratmeter. Illustration: Uno Uniqa
Virksomheden har jorden og en kvart million kroner, som naboerne har fået lov at lege med. Det er blevet til et ambitiøst projekt til en anlægspris på mere end en million kroner - men nu går naboerne hele vejen og helmer ikke før målet, siger de.

Hvad gør man med 1000 kvadratmeter og 250.000 kroner til fri leg?

Det har en række grundejerforeninger i Østerhåb i vinter sat sig sammen for at blive enige om, og nu er de klar med et bud: tarzanbane, skaterpark og multibane til boldspil.

Opfordringen kom - sammen med jordstykket og pengene - fra en nabo til parcelhuskvarteret, Rema Distribution, som netop nu udvider logistikcentret ved Marsallé. I den forbindelse blev det i lokalplanen bestemt, at et stort areal mellem Thorsgårdsvej og den langstrakte jordvold, der skærmer logistikcentret, skulle udlægges til grønt og rekreativt område.

Annonce

Det er Rema-moderen Reitan, der ejer hele arealet, som er navngivet Reitan Parken. Rema Distribution sørger for blandt andet beplantning, stier, fitness-redskaber og kælkebakke. Håbet er, at både bier, sommerfugle, medarbejdere, naboer og andre horsensianere vil få glæde af at benytte området, siger logistikdirektør Ole Thomsen.

Med brugernes interesser for øje har virksomheden ønsket at give de nærmeste mest mulig indflydelse, og derfor er en bid af området lagt i hænderne på beboerne i de omkringliggende parcelhuskvarterer.

Væk fra mor og far

Bolden blev allerede sidste år spillet over til en række grundejerforeninger, som tilsammen repræsenterer cirka 600 husstande. Her var der enighed om at gribe bolden, og repræsentanter herfra har sat sig sammen på tværs og brugt vinteren på at finde frem til et fælles udspil, fortæller Thomas Olsen, formand for Grundejerforeningen Mirabellehegnet.

Reitan Parken skal etableres på den udvendige side af jordvolden, der skærmer for højlageret hos Rema Distribution. Fra højre er det virksomhedens projektleder Ingvard Lauritsen og logistikdirektør Ole Thomsen, der mødes med Thomas Olsen, formand for Grundejerforeningen Mirabellehegnet. Foto: Ingeborg Faurholt

- Det er rigtig fedt, at vi blev inddraget så tidligt, da der ikke var nogen faste planer, så der var meget åbne rammer, siger han og fortæller om forløbet:

- I den indledende idé-runde blev der foreslået alt fra hundeskov til tunnel. Det er svært at tilgodese alle, men vi blev ret hurtigt sporet ind på et fælles ønske om at skabe et miljø for især unge og de lidt større børn. De eksisterende legepladser i området har mest fokus på mindre børn, men de på 9-10 år og opefter skal enten på skolen eller ind til byen, for at der er noget at komme efter.


Det er fedt, at vi endelig kan vise et oversigtsbillede over det, ideerne er blevet til. Vi har vi fået virkelig god respons fra områdets beboere. De glæder sig meget.

Thomas Olsen


- Reitan Parken er tilpas tæt på, så det er nemt at komme til og fra, men samtidig lidt væk fra mor og far, så man kan få lov at være ung, siger Thomas Olsen, som håber, at områdets unge får lyst til at samles på området og være aktive sammen.

Annonce

Råd til første etape

Det konkrete projekt, som nu er på bordet, er udviklet af grundejerforeningerne i samarbejde med leverandøren Uniqa - og både Rema Distribution og en landskabsarkitekt fra Horsens Kommune har spillet med undervejs.

Da ambitionen for området er blevet større end dét, der i første omgang var finansiering til, er der nu sendt ansøgninger til en række fonde, som, grundejerforeningernes aktivitetsgruppe håber, vil bidrage.

Det samlede anlægsbudget er landet på godt og vel en million kroner, og planen er derfor at dele det i tre etaper.

Den planlagte multibane må ligesom skaterbane vente på, at yderlig finansiering er på plads. Illustration: Uno Uniqa

Første etape omfatter tarzanbanen. Den løber op i lige under de 250.000 kroner, som Rema Distribution på forhånd har givet tilsagn om. Virksomheden sørger desuden kvit og frit for det nødvendige jordarbejde som udgravning og faldsand.

Tarzanbanen forventes at være klar i løbet af september, og de øvrige etaper skydes i gang hurtigst muligt derefter, efterhånden som økonomien er på plads, siger Thomas Olsen, som satser på multibanen i anden etape og skaterparken som den sidste.

Håbet er at nå helt i mål inden udgangen af 2022.

Annonce

Helmer ikke før målet

Thomas Olsen føler sig ikke i tvivl om, at områdets beboere kan se frem til en park med både tarzanbane, multibane og skaterbane.


Vi skal nok nå i mål med det hele. Spørgsmålet bliver bare hvornår. Vi helmer ikke, før vi står der.

Thomas Olsen, formand for Grundejerforeningen Mirabellehegnet


- Vi skal nok nå i mål med det hele. Spørgsmålet bliver bare hvornår. Det er meget generøst og stort af Reitan at stille området til rådighed på den måde, og det vil være en skam, hvis vi ikke kan udnytte det, så vi helmer ikke, før vi står der, siger Thomas Olsen.

Lokale fonde har nu fået en invitation til at lege med, men også en række af de større landsdækkende fonde har modtaget en ansøgning fra grundejerforeningernes udvalg.

- Der er dog et stykke vej endnu, så enhver økonomisk håndsrækning til projektet er meget velkommen, tilføjer Thomas Olsen.

Hos Rema Distribution deler logistikdirektøren optimismen:

- Projektet er meget gennemarbejdet, og materialet vidner om, at der er lagt masser af energi og professionelt arbejde i det, så det skal nok blive til noget. Vi tror lige så meget på det som Thomas, fastslår Ole Thomsen.

Annonce

Blomstrer med ansvaret

Rent teknisk er det Reitan, der fortsat ejer de 1000 kvadratmeter jord, men der indgås en brugsaftale med grundejerforeningerne om råderetten. Området er dog tilgængeligt for alle, understreger Thomas Olsen.

Parcelhuskvartererne omkring Østerhåbsallé blev tidligt involveret i processen, og området beboere kan snart se frem til en tur i Reitan Parken efter at have krydset Thorsgårdsvej. Illustration: Uno Uniqa

Det er grundejerforeningerne, der selv skal sørge for oprydning og vedligehold af den del af parken, de er involveret i. Til gengæld står Rema Distribution klar med en økonomisk håndsrækning til opgaven i form af et driftstilskud på 20.000 kroner om året.

- Vi tror på, at ansvaret får folk til at blomstre. Det er helt i tråd med den måde, vi driver virksomhed på, siger Ole Thomsen.

Det samme har vist sig i projekteringsfasen, mener han.

- På forhånd hørte jeg nogle være en smule skeptiske og bange for, at det ville løbe ud i sandet, når de fandt ud af, hvad man får for 250.000 kroner. Men det har I fuldstændig gjort til skamme, fastslår Ole Thomsen henvendt til Thomas Olsen.

- Jeg er meget imponeret over resultatet, og nu glæder jeg mig bare til at se området leve, tilføjer Ole Thomsen.

Håbet er, at området set fra oven vil se sådan ud inden udgangen af 2022, men det kræver endnu et par økonomiske håndsrækninger. Illustration: Uno Uniqa
Annonce
Horsens For abonnenter

Grønt lys til lovligt gaderæs: Horsens Kommune afsætter 1,2 millioner kroner til etablering af streetracebane

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

Erhverv For abonnenter

Sengeproducent leverer million-resultat: I vores mest optimistiske scenarier havde vi ikke forudset en så voldsom vækst

Sport

Han sprang ud som HIC's nye guldfugl: Angrebsspillet fungerede næsten til perfektion i premieren, men det er ikke nødvendigvis kun positivt

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AC Horsens

Stolt AC Horsens-træner oven på pokaltriumf: Hvor mange kan skifte ni mand ud og så vinde over et superligamandskab?

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

AC Horsens

Se videoanalyse: AC Horsens tævede Silkeborg og nu venter ærkerivalerne fra VB i 1/8-finalen

Annonce