Annonce
Horsens

Rema 1000 erkender fejl: Vi havde ikke tilladelse til at åbne butik i Stensballe

Rema 1000 i Stensballe åbnede 2. maj, før trafikforholdene for cyklister og gående rundt om butikken var på plads. Åbningen skete uden tilladelse fra kommunen, erkender Rema 1000 nu. Foto: Morten Pape
Lørdag lød meldingen fra Rema 1000, at butikken havde fået grønt lys fra kommunen til at åbne i Stensballe, selv om cykelsti og vendeplads ikke var etableret. Det er ikke korrekt, oplyser virksomheden nu.

Horsens: Rema 1000 havde ikke fået tilladelse af Horsens Kommune til at åbne butikken i Stensballe, da det skete 2. maj. Hverken officielt eller uofficielt.

Det erkender Stephan Sørensen, direktør i Reitan Ejendomsudvikling A/S, der bygger Rema 1000-butikker i hele landet.

Rema 1000 skulle ifølge lokalplanen have færdiggjort cykelstien op til Bygaden og en vendeplads på Højmarksvej inden åbningen. Det er ikke sket, men i lørdags forklarede Stephan Sørensen i Folkebladet, at man havde fået grønt lys af kommunen til at åbne alligevel. Det er ikke korrekt, siger han nu efter at have undersøgt sagen nærmere.

- Da jeg udtalte mig i fredags, troede jeg, at vi havde fået tilladelsen, men det er ikke korrekt. Det viser sig, at en rådgiver har troet, at han fik tilladelsen, men at han ikke havde fået tilladelsen det rigtige sted, i kommunens trafik-afdeling. Vi er kede af sagen, og beklager, at det har kunnet fremstå som om, at der er nogle i kommunen, der har begået en fejl. Fejlen ligger hos os, konstaterer han.

Annonce
Vi er kede af sagen, og beklager, at det har kunnet fremstå som om, at der er nogle i kommunen, der har begået en fejl. Fejlen ligger hos os.

Stephan Sørensen, direktør, Reitan Ejendomsudvikling A/S

Udvalgsformand: Gør det bedre næste gang

Martin Ravn (V) formand for plan- og miljøudvalget, siger, at han på forvaltningens vegne er glad for, at det nu er slået fast, at Horsens Kommune har handlet korrekt.

- Så kan man sige, at butikken jo egentlig burde lukke, indtil forholdene er i orden. Det ville være oplagt, hvis der var 14 dage eller tre uger, til forholdene bliver bragt i orden, men som jeg forstår det, er cykelstien færdig om få dage, og så giver det vel ingen mening at lukke butikken. Det er en træls sag, og jeg kan kun opfordre Rema 1000 til at gøre deres arbejde bedre, næste gang de åbner en butik, siger han.

Åbningen af butikken før trafikforholdene var i orden, skabte en del kritik på blandt andet Facebook-siden "Det sker i Stensballe", og som konsekvens af kritikken valgte Rema 1000 fredag at hyre en vagt til at overvåge trafikken i butikkens åbningstid. Overvågningen fortsætter, indtil cykelstien er etableret fredag i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce