Annonce
Hedensted

Rektor: Gymnasium i Give vil være en katastrofe for Tørring

Tørring Gymnasium har omkring 100 elever på en årgang, og heraf er omkring 20 typisk fra Give-egnen. Arkivfoto: Morten Pape
Regeringen vil i et nyt udspil placere ungdomsuddannelser i 15 mindre byer, herunder Give. Rektor på Tørring Gymnasium kalder det "helt på månen", hvis det bliver et alment gymnasium, der skal være i nabobyen.

Tørring: -Det vil være en katastrofe for Tørring Gymnasium, hvis der kommer et gymnasium i Give. Jeg tør ikke sige med sikkerhed, at vi ville lukke, men det vil i hvert fald blive problematisk at fortsætte.

Sådan lyder det fra rektor på Tørring Gymnasium, Johannes Grønager, efter det i weekenden kom frem, at regeringen er på vej med et udspil om at placere ungdomsuddannelser i 15 mindre byer.

De 15 byer har det tilfælles, at de har over 10.000 indbyggere, men ingen ungdomsuddannelse i dag. Udover Give er der her i området tale om Brande, Børkop og Ry.

Annonce

At bygge flere gymnasier her i området vil være fuldstændig til grin at gøre i en tid, hvor det i forvejen er svært at få elever nok.

Johannes Grønager

Med knap 20 minutters kørsel mellem Give og Tørring og 25 minutter til Brande vil det have store konsekvenser for Tørring, hvis de to nabobyer mod sydvest også bliver gymnasie-byer.

- Jeg vil tro, vi har tæt på en hel klasse på hver årgang, der kommer fra Give- og Thyregod-området. Og taler vi om et gymnasium i Brande, vil det måske også kunne tiltrække nogle af de elever, vi har fra Nørre Snede-området, lyder vurderingen fra Johannes Grønager.

Tror ikke på gymnasium

Han vil dog endnu ikke male fanden på væggen for det lokale gymnasium, der allerede i dag er blandt landets mindste.

Johannes Grønager lægger vægt på, at der i det, der i pressen er kommet frem omkring udspillet, bliver talt om ungdomsuddannelser og ikke specifikt gymnasier.

- Jeg er ikke sikker på, man nødvendigvis mener gymnasier i Give og Brande. At bygge flere gymnasier her i området vil i hvert fald være fuldstændig til grin i en tid, hvor det i forvejen er svært at få elever nok. Så skal det være fordi, man ønsker at nedlægge Tørring Gymnasium og flytte det til Give, men det kan jeg heller ikke se ideen i.

- Jeg kan til gengæld godt se meningen i at bygge flere erhvervsskoler. De blev selvejende længe før os og er derfor langt mere centraliserede. Erhvervsskoler i Give eller Brande vil nok også tage nogle få elever fra os, men det er fair nok, lyder det fra Johannes Grønager.

Han spår i øvrigt, uanset om der tales om erhvervsskoler eller gymnasier, at det kan blive svært at holde eleverne i de mindre byer.

- Tendensen er jo, at elever søger mod de større byer, hvis de kan. Det, der er vores livline, er busserne og hvordan, de kører. Det har langt større betydning, end hvor mange, der bor i postnummeret, lyder det fra den lokale rektor.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

AC Horsens For abonnenter

Genlæs livebloggen: AC Horsens tabte et nyt skridt i oprykningskampen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
KOMMUNALVALG

'Når det ikke er alle, der dropper dem, gør vi heller ikke': Valgplakaterne møder modstand - men nu er de hængt op alligevel

Horsens For abonnenter

Han sad fængslet længere end sin dom, men får ikke erstatning: - Det har været et ekstremt belastende forløb

AC Horsens

AC Horsens-træner ved en skillevej oven på ny skuffelse: En kamp mindre til at rette op på det i

Kultur

Perlerække af Pretty Maids-anekdoter i ny bog: - Vi havde den samme drøm - vi ville være rock stars

Tre gode podcasts til en grå efterårsdag

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Han greb chancen, men holdkammeraterne skuffede

Horsens

Så er der rykket en ny eksotisk madbod ind på Posthuset: Klar med Danmarks største taco

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

AC Horsens

Se videoanalyse og højdepunkter: Årsagerne til AC Horsens-nederlag er åbenlyse

Horsens For abonnenter

560 medlemmer og et jammerligt klubhus: Nu er spørgsmålet, om fodboldklub skal blive eller rykke i retning af Hatting

Debat

Kære politikere: Lad os få et røgfrit Horsens

Annonce