Annonce
Horsens

Rekordstort salg af byggegrunde i Horsens Kommune: Så mange blev der solgt

Plan- og miljøudvalget har lige haft lokalplanen for Brahesbakke til behandling. Tre bygherrer - Domea, Pædagogernes Pension og byggefirmaet Danhouse - står for de 130 boliger. Det bliver en blanding af lejeboliger, udlejet af både private og boligforeninger, samt ejerboliger. Illustration: Skala Arkitekter

De kommunale parcelhusgrunde blev solgt i alle dele af kommunen - og det høje antal blev nået på trods af, at der var udsolgt i Horsens by de første fem måneder af 2018.

Horsens: Salget af nye byggegrunde var rekordstort i 2018 med 152 kommunale salg af parcelhusgrunde, og der blev solgt byggegrunde over hele kommunen. Med til billedet hører endda, at man de første fem måneder af 2018 måtte melde alt udsolgt i Horsens by, fortæller Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Det har været et rigtig godt år for salg af grunde i Horsens Kommune. For oven i antallet af solgte kommunale grunde skal lægges de grunde, private udstykkere har solgt - og vi har en fornemmelse af, at de har solgt lige så mange som kommunen, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

De kommunale grunde er fortrinsvis solgt i Torsted, Tyrsted og Bygholm Bakker, men der er også solgt mange grunde i Gedved, Egebjerg, Søvind, Nim og Brædstrup.

- De mange nye borgere er med til at skabe nye attraktive boligområder, og det forstærker udviklingen af vores levende og unikke lokalsamfund. Det skaber liv, og det giver os nogle fantastiske muligheder for at fastholde et højt niveau på vores kernevelfærd, og for at udvikle velfærden, siger Peter Sørensen.

Annonce

Projektgrunde i Bygholm Bakker

Foruden de mange parcelhusgrunde er der også solgt to store projektgrunde i Bygholm Bakker - på henholdsvis Brahesbakke og Rantzausbakke - hvor der nu skal opføres boliger. Her vil der blive bygget både ejerboliger og almene boliger som private udlejningsboliger.

Der er fortsat grunde til salg i nogle af kommunens eksisterende udstykninger, og der er nye parcelhusgrunde på vej i år, eksempelvis 50 i Egebjerg, 45 i Gedved, 16 i Hatting og ni grunde i den udstykning, der har navnet Renrosen i den sydlige del af Horsens.

Det er i øvrigt også her årets byggeudstilling - Horsens Bygger 2019 - finder sted. Her vil syv byggefirmaer præsentere deres bud på et parcelhus anno 2019.

Det drejer sig om følgende byggefirmaer: Finn Mortensen Byg (M5 Byg), HusCompagniet A/S, Milton Huse, Mentzer & Kristensen, Eurodan Huse A/S, Hybel Huse A/S og Vesterbohuse A/S.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Alt om weekendens seriefodbold

Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce