Annonce
Horsens

Rekordstort salg af byggegrunde i Horsens Kommune: Så mange blev der solgt

Plan- og miljøudvalget har lige haft lokalplanen for Brahesbakke til behandling. Tre bygherrer - Domea, Pædagogernes Pension og byggefirmaet Danhouse - står for de 130 boliger. Det bliver en blanding af lejeboliger, udlejet af både private og boligforeninger, samt ejerboliger. Illustration: Skala Arkitekter

De kommunale parcelhusgrunde blev solgt i alle dele af kommunen - og det høje antal blev nået på trods af, at der var udsolgt i Horsens by de første fem måneder af 2018.

Annonce

Horsens: Salget af nye byggegrunde var rekordstort i 2018 med 152 kommunale salg af parcelhusgrunde, og der blev solgt byggegrunde over hele kommunen. Med til billedet hører endda, at man de første fem måneder af 2018 måtte melde alt udsolgt i Horsens by, fortæller Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Det har været et rigtig godt år for salg af grunde i Horsens Kommune. For oven i antallet af solgte kommunale grunde skal lægges de grunde, private udstykkere har solgt - og vi har en fornemmelse af, at de har solgt lige så mange som kommunen, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

De kommunale grunde er fortrinsvis solgt i Torsted, Tyrsted og Bygholm Bakker, men der er også solgt mange grunde i Gedved, Egebjerg, Søvind, Nim og Brædstrup.

- De mange nye borgere er med til at skabe nye attraktive boligområder, og det forstærker udviklingen af vores levende og unikke lokalsamfund. Det skaber liv, og det giver os nogle fantastiske muligheder for at fastholde et højt niveau på vores kernevelfærd, og for at udvikle velfærden, siger Peter Sørensen.

Annonce

Projektgrunde i Bygholm Bakker

Foruden de mange parcelhusgrunde er der også solgt to store projektgrunde i Bygholm Bakker - på henholdsvis Brahesbakke og Rantzausbakke - hvor der nu skal opføres boliger. Her vil der blive bygget både ejerboliger og almene boliger som private udlejningsboliger.

Der er fortsat grunde til salg i nogle af kommunens eksisterende udstykninger, og der er nye parcelhusgrunde på vej i år, eksempelvis 50 i Egebjerg, 45 i Gedved, 16 i Hatting og ni grunde i den udstykning, der har navnet Renrosen i den sydlige del af Horsens.

Det er i øvrigt også her årets byggeudstilling - Horsens Bygger 2019 - finder sted. Her vil syv byggefirmaer præsentere deres bud på et parcelhus anno 2019.

Det drejer sig om følgende byggefirmaer: Finn Mortensen Byg (M5 Byg), HusCompagniet A/S, Milton Huse, Mentzer & Kristensen, Eurodan Huse A/S, Hybel Huse A/S og Vesterbohuse A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce