Annonce
Erhverv

Rekordoptag: Nu kan flere forældre se en fremtid for de unge i erhvervsuddannelserne

Både grundskoler, erhvervsliv og forældre får anerkendelse for, at flere unge nu søger erhvervsuddannelserne. Men afdelingschefen peger også på engagerede lærere som en af årsagerne til, at Learnmark har stigende elevtal. Arkivfoto: Morten Pape
Erhvervsuddannelserne har i flere år været i vækst i Horsens, og mandag kan Learnmark på Vejlevej skyde skoleåret i gang med et endnu et rekordstort optag.

Horsens: 322 elever tager mandag første skridt på vejen mod at blive tømrer, smed, murer, mekaniker, gastronom eller noget helt andet fra spektret af erhvervsuddannelser på Learnmark Tech i Horsens.

Det er 14 flere elever end sidste års ellers rekordstore optag, og det glæder afdelingschef Kim Clausen.


Det er meget positivt og voldsomt flot, som vi har fået erhvervsuddannelserne op at køre

Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech


- Det er meget positivt og voldsomt flot, som vi har fået erhvervsuddannelserne op at køre. Vi er vækstet igen igen, og det skyldes en stor indsats hele vejen rundt lige fra grundskolerne og erhvervslivet til forældrene, som nu godt kan se en fremtid i erhvervsuddannelserne for deres børn, siger afdelingschefen.

Den indsats kunne skolen se frugten af, allerede da ekstraordinært mange i august begyndte på det såkaldte grundforløb 1, som på 20 uger kommer omkring alle Learnmarks erhvervsuddannelser med en kort introduktion til hver af dem.

- Og herfra har vi haft et meget lille frafald, så vi nu kan arbejde videre med de fleste på grundforløb 2, siger Kim Clausen.

Annonce

Engagerede lærere giver de unge værdi

Grundforløb 2 er fagligt målrettet én af de mange erhvervsuddannelser.

Forstå uddannelsen

Erhvervsuddannelserne består af grundforløb 1 (gf1) og grundforløb 2 (gf2) - efterfulgt af et hovedforløb med praktik i form af læreplads kombineret med kortere skoleophold.

Mens gf1 er en allround introduktion til flere fag, er gf2 et forløb, hvor eleverne har valgt faglig retning og begynder uddannelsen til eksempelvis tømrer, murer eller mekaniker. Begge forløb har en varighed på 20 uger.

Elever, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal starte på gf1, mens elever, der har været væk fra fra grundskolen i mindst to år, kan starte direkte på gf2.

Gf1 starter kun i august, mens gf2 har opstart i både januar og august. Gf2 har normalt mindre optag i august, da det oftest kun vil være nye elever, der starter her, mens det i januar er både nye elever samt mange elever, der fortsætter fra det netop overståede gf1.

Learnmark tilbyder også den særlige EUX-uddannelse, hvor den praktiske erhvervsuddannelse kombineres med gymnasiale fag.

I år starter 287 elever på det almindelige gf2, og hertil kommer 35 EUX-elever. For et år siden var tallene henholdsvis 274 og 34, så sammenlagt er der tale om en stigning på 14 elever.

Ud af de 322 elever, der sammenlagt er tilmeldt gf2 i år, kommer knap halvdelen fra gf1, mens godt halvdelen er nye ansigter på Learnmark.

Cirka halvdelen af de 322 tilmeldte til januars grundforløb 2-start kommer fra grundforløb 1, mens den anden halvdel er nye ansigter på Learnmark.

Selvom Kim Clausen sender en del af æren til parter uden for skolen, mener han samtidig, at også Learnmarks lærere og vejledere har haft en påvirkende finger med i spillet, når det kommer til både at tiltrække elever og ikke mindst at fastholde mange elever fra grundforløb 1.

- Vi har virkelig et korps, der gør et kæmpe arbejde, og jeg oplever, at det har stor værdi for de unge, at de møder engagerede vejledere og engagerede faglærere, der holder læringen på et højt niveau, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce