Annonce
Horsens

Rekordmange ledige tider i vaccinationscentret: Det største problem er dem, der ikke møder op

Har man planlagt en tur forbi adressen her, hvor vaccinationscentret i Horsens holder til, så er det vigtigt, at man møder op - eller at man går ind på vacciner.dk og afbestiller tiden, så der ikke går vaccine til spilde. Arkivfoto: Morten Pape
Antallet af ledige tider i vaccinationscentret i Horsens er tårnhøjt i denne uge, og personalet er udfordret af dem, der ikke møder op til deres bestilte tid. Lederen af centret har en klar opfordring.

Horsens: Mens coronasmitten igen ser ud til at buldre afsted, er det gået en smule i stå med vaccinationerne mod covid-19. I hvert fald i vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens, hvor der er rekordmange ledige tider.

Tirsdag eftermiddag var der ifølge funktionsleder Michelle Ann Matzen stadig over 1000 ledige tider i løbet af den resterende del af ugen.

- Det er første gang, vi har set så mange ledige tider på en uge – det har vi slet ikke oplevet før. Der er ingen tvivl om, der sker et eller andet lige nu. Jeg ved ikke, om ferien og varmen har indflydelse, men der bliver i hvert fald prioriteret anderledes, siger hun.

Annonce

Centrets personale vaccinerer i denne uge omkring 1500 om dagen, selvom kapaciteten er blevet skruet op til 2000. Behovet for at udnytte den til fulde er bare ikke til stede.

Alle borgere over 16 år er blevet inviteret til vaccinationen, mens de 12-15-årige også er blevet kørt ind i systemet og gerne skulle have fået en invitation i løbet af tirsdagen. Der er med andre ord mange, som kan booke tider til de to påkrævede stik.


Det er første gang, vi har set så mange ledige tider på en uge – det har vi slet ikke oplevet før.

Michelle Ann Matzen, funktionsleder i vaccinationscentret i Horsens


Horsens Kommune oplyste mandag, at særligt de unge mellem 16 og 25 år, østeuropæere og personer med mellemøstlig baggrund sakkede bagefter i forhold til at få booket tider. Det kunne kommunen se på baggrund af, om man havde bestilt tider 14 dage efter sin invitation.

Udeblivelser er supertrælse

En ting er, at horsensianerne ikke booker tider. Noget andet er, at folk ikke møder op til deres bestilte tid. Det er måske det mest frustrerende for funktionslederen.

- Vi lider meget af det. Hver dag er der 30-40 udeblivelser, og det er supertræls, at vi skal håndtere det hver dag. Det stresser personalet, at vi trækker for mange vacciner op og skal arbejde på ikke at smide noget unødigt ud, siger Michelle Ann Matzen, der har en klar opfordring om, at man får afbestilt sin tid, hvis man ikke kan møde op.

- Det er bare at gå ind på vacciner.dk og slette sin tid. Det vil være en rigtig stor hjælp. Med alle de ledige tider, vi har nu, kan man bestille en ny tid dagen efter i stedet, siger hun.

Annonce

Varmen presser vaccinerne

Om det er sommervarmen, der får folk til at blive væk fra vaccinationscentret, ved funktionslederen som sagt ikke. Til gengæld kan hun se, at varmen er blevet en udfordring for selve vaccinerne.

Temperaturen i lokalerne på Fuglevangsvej er nemlig kommet over det niveau, som doserne må opbevares i.

- Vi har været nødt til at sætte dem i kølekasser, for de tåler ikke den høje varme, siger Michelle Ann Matzen.

Vaccinerne fra Pfizer og Moderna er presset af de varme temperaturer. Arkivfoto: Mette Mørk

Som det hele tiden har været, ønsker hun og personalet ikke at skulle hælde ubrugte vacciner ud i håndvasken.

Annonce

Færre på daglig venteliste

For at undgå det - eller i hvert fald begrænse det - har Region Midtjylland en venteliste, man hver formiddag kan skrive sig på, og så kan man komme til med kort varsel, hvis der af den ene eller den anden grund kommer vacciner i overskud.

- Der var i starten 4-500 om dagen, som skrev sig på, men i dag (tirsdag, red.) har der ikke engang været 50, siger hun.

Det betyder i disse dage, at alle, der skriver sig på listen, bliver ringet op og får tilbudt et stik. På den måde kommer vaccinationscentret af med nogle af de overskydende doser, men på et tidspunkt er der nogen, som ikke kan holde sig længere.

- Det går indtil videre, men der kommer en dag, hvor vi bliver nødt til at smide nogle doser ud, og den dag er efterhånden ikke så langt væk, siger funktionslederen, der på den baggrund gentager opfordringen om at huske at møde op, hvis man har bestilt tid, så personalet ikke gør unødigt mange doser klar.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Horsens

Tekniktyv på indbrudsrunde i Brædstrup

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Annonce