Annonce
Brædstrup

Rekordforsøg: 12-årige Jeppe vil bestige 6153 meter højt bjerg

Jeppe og Carl Blaschke er klar til at tage på bjergbestigning efter mange træningsture på Sukkertoppen. Næste gang gælder det Himalaya. Foto: Peter Hald
Carl Blaschke og hans 12-årige søn Jeppe vil give sig i kast med bjerget Stok Kangri i Himalaya.

Sdr. Vissing: Murermester Carl Blaschke og hans 12-årige søn Jeppe skal igen på bjergbestigning. Sidste år var de to i Andesbjergene i Peru, hvor de i snestorm kæmpede sig op ad det 4660 meter høje bjergpas Yanama - med Jeppe som absolut yngste deltager ud af et hold på 15.

Og nu vil Jeppe og Carl Blaschke bestige et endnu højere bjerg - det 6153 meter høje bjerg Stok Kangri i den indiske del af Himalaya.

De drager afsted 28. juni, og igen er Jeppe den yngste på holdet - og Carl Blaschke er med sine 62 år den ældste. Hvis de når toppen, vil Jeppe sætte danmarksrekord som yngste dansker nogensinde i den højde.

Annonce
Jeg har en urokkelig tiltro til Jeppe. Vi har trænet intensivt, og han er i kanongod form.

Carl Blaschke, bjergbestiger og murermester

Urokkelig tiltro til Jeppe

Carl Blaschke er en erfaren bjergbestiger, og han understreger, at han ikke tager nogen chancer. Hvis han og Jeppe støder ind i problemer, vender de straks om.

- Men jeg har en urokkelig tiltro til Jeppe. Vi har trænet intensivt, og han er i kanongod form... jeg skal virkelig tage mig selv i nakken for at følge med ham, fortæller Carl Blaschke.

Jeppe og Carl Blaschke har siden september trænet meget ihærdigt. Det er blevet til 125 ture på den 108 meter høje bakke Sukkertoppen ved Mossø og 36 runder med klatretræning i Østjysk Klatreklub, som de begge er medlem af.

- Jeg er blevet lidt højere siden sidst - nu er jeg 159 centimeter og vejer 49 kilo - og jeg føler mig i god form, siger Jeppe Blaschke, der tilføjer, at han ikke er spor nervøs for turen.

Far og søn er ligesom sidste gang en del af et bjergbestigningshold, der er afsted med Jysk Rejsebureau.

- Det bliver koldt på toppen af Stok Kangri - ned til minus 15 grader, så vi har særlige dun-soveposer med. Apropos sove, så har både Jeppe og jeg den egenskab, at vi begge to sover rigtig godt på sådan en tur. Vi ligger ikke søvnløse og er nervøse, og det betyder meget, siger Carl Blaschke.

I seks kilometers højde er der kun halvt så meget ilt i atmosfæren som ved havets overflade, så der skal økonomiseres med kræfterne. Det bliver dog ikke nødvendigt med iltmasker, mener Carl Blaschke.

- Det bliver sikkert en barsk tur. Jeg har fået en del skældud af folk, der mener, at det er uforsvarligt at tage en dreng på 12 år med. Men Jeppe er i bedre form end mange af de voksne, og han er stædig... ligesom mig. Og jeg drømmer selvfølgelig ikke om at tage nogen form for chancer. Det har jeg også lovet hans mor, understreger murermesteren fra Tønning.

Den 62-årige Blaschke har i tidens løb besteget mange kendte bjerge, blandt andre Mont Blanc i Alperne, Kilimanjaro i Afrika, Shisha Pangma i Tibet, Aconcagua i Sydamerika og Mount McKinley i Alaska.

Bjergbestignings-interessen ser nu ud til at være gået i arv til Jeppe, som erklærer, at han har tænkt sig at blive ved med at dyrke klatring og bjergbestigning - også når han bliver voksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig til politiet: "Fucking spassere"

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce